Giethoorn, wmo, Taxicentrale Heerenveen

Taxicentrale Heerenveen op stap met wmo-pashouders

Wmo-pashouders die voor hun vervoer kiezen voor Taxicentrale Heerenveen kregen deze week een volledig verzorgde rondvaart aangeboden in Giethoorn. In Heerenveen kunnen mensen met een wmo-indicatie sinds een jaar zelf kiezen voor hun vervoerder. Over het algemeen kiezen zij voor lokale partijen als Taxicentrale Heerenveen.

Het systeem dat in Heerenveen wordt toegepast is het zogenaamd Zeeuws model. In dit geval betekent dit dat de wmo-pashouders kunnen kiezen uit zeven vervoerders. Elk jaar is er een keuzemoment waarop mensen eventueel van vervoerder kunnen veranderen. Dat kan tussentijds ook, maar alleen als daar zwaar wegende argumenten voor zijn. Vervoerder en reiziger moeten het dan ook na bemiddeling van de gemeente niet meer eens kunnen worden. Dit komt in de praktijk nauwelijks voor. Of er mensen na het eerste jaar overstappen na een andere vervoerder moet deze dagen blijken.

Eerste keer

Taxicentrale Heerenveen is één van de zeven aanbieders en nam deze week een deel van de pashouders mee op een uitje naar Giethoorn. Directie en management stapten zelf ook aan boord. “Dit is heerlijk, het weer is fantastisch en je ziet de mensen genieten. Daar doe je het allemaal voor.” Het was voor het eerst dat het bedrijf een dergelijk uitje organiseerde, al is het wel de bedoeling er een jaarlijks gebeuren van te maken. “Bij Taxicentrale Heerenveen hebben we klantvriendelijkheid en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. De klanten zijn belangrijk voor ons en de service staat voorop. We willen graag iets extra doen en dat doen we nu met dit dagje uit naar Giethoorn”, aldus de directie.

Nationaal Congres Contractvervoer

Het wmo-vervoer in Heerenveen komt ook uitgebreid aan bod tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer op 12 oktober 2017 in Expo Houten. Sjoukje van der Horst van de gemeente Heerenveen zal dan uit de doeken doen waarom voor dit model is gekozen en hoe dat in de praktijk werkt. Duidelijk is al wel dat mensen vooral lokale vervoerders kiezen. De ervaringen van de gebruikers komen ook aan bod tijdens deze sessie. Het complete congresprogramma is inmiddels bekend. Je kunt je hier inschrijven voor deelname aan het congres.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.