Groengas, voertuig, Willemsen, de Koning, CNG, taxi, taxibedrijf

WdK wint meeste percelen leerlingenvervoer zes Utrechtse gemeenten

Willemsen-de Koning heeft vijf van de acht percelen gewonnen van het leerlingenvervoer in de gemeenten Amersfoort, Woudenberg, Baarn, Leusden, Bunschoten en Soest. Touringcarbedrijf Betuwe Express, Noot en Witteveen wonnen elk één van de overige drie percelen.

Betuwe Express won perceel 8: de uitvoering en het beheer van leerlingenvervoer vanuit de gemeente Bunschoten per touringcar. Dit was ook het enige van de acht percelen dat alleen op prijs is gegund. Voor de andere percelen is gekeken naar de inschrijving met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Noot won perceel 5 voor het vervoeren van de leerlingen uit de zes gemeenten naar scholen en stagelocaties in onder meer Driebergen, Utrecht en Zeist. Taxicentrale Witteveen gaat hetzelfde doen, maar dan naar locaties in Amsterdam, Hilversum, Soest en Huizen.

Prijs en kwaliteit

Al het overige leerlingenvervoer is voorlopig een taak van Willemsen-de Koning. In de gunning van alle percelen is met eisen en wensen gewerkt. De eisen zijn minimale criteria waaraan moet worden voldaan. De antwoorden op de gunningswensen zijn gerangschikt op basis van een puntentoekenning in relatie tot het onderwerp van de aanbesteding. De subgunnigscriteria zijn onderverdeeld in prijs en kwaliteit, waarbij dat eerste aspect voor 25 procent werd meegewogen.

Digitale innovatie

De kwaliteit was weer onderverdeeld in diverse subcriteria, elk goed voor een klein deel van de totale gunning. Zo telde het implementatieplan voor 15 procent mee, de communicatie en bereikbaarheid voor 10 procent. Aandacht en kennis voor de doelgroep, digitale innovatie en vervoerskundige innovatie telden elk voor 5 procent, net als duurzaamheid, ouderparticipatie en het stimuleren van zelfredzaamheid. In perceel 8 golden al deze criteria dus niet: daar werd voor 100 procent op prijs gegund.

Wil je alles weten over actuele ontwikkelingen in het doelgroepenvervoer? Kom dan naar het Nationaal Congres Contractvervoer 2017 op 12 oktober in Expo Houten. Het volledige programma staat inmiddels online. Schrijf je nu in met vroegboekkorting en kies meteen de parallel-sessies die jij wilt bijwonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.