ZOOV

Leerlingen- en Wsw-vervoer gaan op in ZOOV

Bron: ZOOV

Zoov is onlangs gestart met het vervoer van medewerkers van de sociale werkplaatsen in de Achterhoek. Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt ook het leerlingenvervoer aan het systeem toegevoegd.

Sinds 1 januari 2017 verzorgt ZOOV het vraagafhankelijk vervoer Regiotaxivervoer voor zeven gemeenten in de Achterhoek. Vanaf het nieuwe schooljaar komen daar dus het leerlingenvervoer en het Wsw-vervoer bij. De volgende negen taxibedrijven verzorgen vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer in een groot deel van de Achterhoek: Correct Monnereau, Ter Doest, Taxi Attent, Willemsen de Koning , Taxicentrale Witteveen, Taxi Mekers / Taxicentrale Buiting, TCR, Ditax en Taxi Bas Ulft.

Het betreft allemaal vervoer van, naar en binnen Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. De opzet van het systeem dat sinds begin dit jaar in de praktijk is toegepast, was van meet af aan om kleinere en lokale taxibedrijven een kans te geven om een deel van het vervoer gegund te krijgen.

Lokale bedrijven

“Ook een aantal kleine, lokale taxibedrijven durfde het aan om mee te doen met de aanbesteding. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Zo’n aanbestedingsprocedure schrikt kleine spelers vaak af, door het vele werk dat erbij komt kijken. Toch kan ook dit leerlingenvervoer heel goed door lokale bedrijven worden uitgevoerd”, aldus Geert-Jan Verzijden, coördinator van ZOOV Beheer. Hij sprak deze woorden uit toen bekend werd welke bedrijven het leerlingenvervoer mogen verzorgen.

Correct Monnereau en Willemsen de Koning vervoeren sinds 1 januari de wmo-reizigers in de zeven Achterhoekse gemeenten. Zij behoren dus ook tot de negen vervoerders die het leerlingenvervoer voor hun rekening gaan nemen. Munckhof verzorgt binnen het geheel van ZOOV de regie op het vervoer.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.