Standplaats Amsterdam CS

Gemeente Amsterdam geeft sector inspraak over doelgroepenvervoer

De gemeente Amsterdam organiseert een bijeenkomst over de toekomst van het doelgroepenvervoer in Amsterdam. Vertegenwoordigers van vervoersorganisaties mogen meedenken over enkele vraagstukken die nu spelen op het gebied van doelgroepenvervoer in Amsterdam. Daarvoor organiseert de gemeente een bijeenkomst.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 13 september in de Burcht in Amsterdam. Daarbij gaat het onder meer over de zaken die nodig zijn om het vervoer te moderniseren en de vraag welke verwachtingen realistisch zijn. Dit vanwege de ambitie van de gemeente Amsterdam om over een paar jaar slim, snel en goed doelgroepenvervoer te hebben.

Ondoorzichtige wereld

De gemeente Amsterdam stelt dat de het reizen van A naar B voor sommige mensen vanzelfsprekend is, maar lang niet voor iedereen. “Als je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, stap je niet zomaar op de fiets, in de bus of in de auto. Voor de gebruiker is het doelgroepenvervoer een ondoorzichtige wereld van indicaties, regelingen en vervoerders.”

Voorbeelden van mogelijke innovaties zijn apps, waarmee reizigers kunnen kijken of de stations toegankelijk zijn, een bepaalde vorm van assistentie waardoor reizigers wel zelfstandig met het OV kunnen reizen of een rechtstreekse taxi van school naar een sportclub. De bijeenkomst op 13 september duurt van 12.00 tot 17.30 uur en vindt plaats in de Burcht op de Henri Polaklaan 9 in Amsterdam.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de link: https://www.amsterdam.nl/zorgprofessionals/formulieren/doelgroepenvervoer/.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.