Regiotaxi Waterweg

Marktconsultatie wmo-vervoer Regiotaxi Waterweg

Bron: TaxiPro

In aanloop naar de aanbesteding van het wmo-vervoer voor de Regiotaxi Waterweg organiseert opdrachtgever ROGplus samen met de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis een marktconsultatie. Van de vervoerders wordt onder meer input over een wijziging in het tariefsysteem gevraagd.

Momenteel wordt Regiotaxi Waterweg verzorgd door Connexxion. Dat is sinds 1 augustus 2016 het geval. Op 1 augustus volgend jaar moet er echter alweer een nieuw vervoerscontract van kracht worden. Het gaat dan om de uitvoering van de ritaanname, ritplanning en uitvoering van ritten. Er wordt aansluiting gezocht bij leerlingenvervoer in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, maar dit vervoer wordt apart aanbesteed.

Budget

Opdrachtgever ROGplus hoopt middels de consultatie, op maandag 13 november van 10.00 tot 12.00 uur in Maassluis, de dialoog aan te gaan met de aanwezige vervoerders. Zo wil de opdrachtgever input verkrijgen voor het verdere aanbestedingstraject. Het meedenken van de vervoerders moet helpen om de kwaliteit van het vervoer zo goed mogelijk te houden binnen de grenzen van het budget dat ervoor beschikbaar is.

Tijdens de marktconsultatie staan drie thema’s op het programma: een wijziging in het tariefsysteem, de criteria en systematiek voor de gunning en de relatie tussen de regiotaxi en het lokale aanvullend openbaar vervoer. De conclusies van de marktconsultatie worden meegenomen in het daadwerkelijke aanbestedingstraject.

Overgang van person

Na de aanbesteding van de huidige contracten voor Regiotaxi Waterweg was het lange tijd onrustig omtrent de overgang van personeel. Via een kort geding werd eerst bepaald dat Connexxion al het personeel moet overnemen van Bios, de vorige vervoerder. In hoger beroep hield dit echter geen stand, omdat er volgens de rechter geen sprake was van overgang van onderneming.

Lees ook: Toch geen overgang van onderneming bij Regiotaxi Waterweg

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.