Jobinder

Slechte start voor leerlingenvervoer Jobinder

De eerste dag van het leerlingenvervoer in Noordoost-Friesland is niet zonder slag of stoot verlopen. Er moesten door Jobinder 700 kinderen worden vervoerd, maar 15 tot 20 leerlingen zouden helemaal niet zijn opgehaald. Een nog onbekend aantal werd te laat opgehaald.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Ook Jobinder, de nieuwe organisatie voor het leerlingenvervoer in de regio, erkent dat de eerste dag niet vlekkeloos is verlopen. Vooraf hadden diverse ouders van kinderen op social media al hun zorgen over de gang van zaken uitgesproken. Zij gaven aan op de vrijdag voor de start van het nieuwe vervoer nog geen aanvullende informatie te hebben ontvangen over wie er op welk moment zou komen voorrijden om de kinderen op te halen.

Informatie ontvangen

Op de Facebookpagina ‘Bezwaar WMO leerlingenvervoer’ wordt in een uitgebreide update verteld hoe informatie tot enkele dagen voor aanvang niet werd verstrekt. Ook het achter die informatie aanbellen liep voor lang niet iedereen naar wens. De meeste van de ruim 80 reacties gaan over informatie die men graag zou willen hebben voor aanvang van het vervoer, maar er zijn ook mensen die aangeven dat het de eerste dag niet goed gegaan is met het vervoer. Eén persoon toont zich wel tevreden.

In hoeverre deze reacties representatief zijn is niet helemaal vast te stellen, maar feit is dat de handelswijze van Jobinder voor aanvang van het vervoer voor de nodige onrust heeft gezorgd. Ongeveer 20 kinderen werden helemaal niet opgehaald en een onbekend aantal te laat. Ook zou er in veel gevallen vooraf geen kennismaking met de chauffeur hebben plaatsgevonden. Dit is in veel gevallen niet gebeurd. Vanuit Jobinder is er spijt betuigd en beterschap beloofd.

Twee keer kort geding

Dat Jobinder geen al te beste eerste dag beleefde is in zekere zin wel in lijn met de totstandkoming ervan. De eerste gunning eindigde via een gang naar de rechter in een heraanbesteding. Ook tegen de uitkomst van die tweede procedure werd een kort geding aangespannen, maar in dat geval werden alle bezwaren door de rechter van de hand gewezen. Een kleine maand geleden kon pas officieel bekend worden gemaakt dat het vervoer verder zou gaan onder de vlag van Jobinder, wat zoveel betekent als ‘u bent er’.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

3 reacties op “Slechte start voor leerlingenvervoer Jobinder”

J.s. van Bochove|09.01.18|13:41

15 a 20 van de 700 kinderen niet gehaald is een prima uitslag toch, gemeenten die hun lijsten niet voor elkaar hebben, ouders die daags voor de 1e dag van vervoer terugkomen van vakantie, geen telefoonnummers van ouders ivm privacy, niet meewerkende scholen etc. etc. en de vervoerder heeft het slecht gedaan. al jaren (>40 ervaring) gaat het niet anders en het draait alleen maar om de financiën en niet in combinatie van fatsoenlijk vervoer.

Ton van Dalfsen|09.01.18|17:48

Is al sinds jaaaaaaaren bekent dat het de eerste dag nooit vlekkeloos verloopt. En precies 15 á 20 niet gehaald? Is zeker een prima uitslag van de 700.

Ton van Dalfsen|09.01.18|17:52

Heb het altijd meegemaakt dat de lijsten van de gemeentes niet up to date waren. Er is geen gemeente in NL die het voor elkaar hebben net voor het schooljaar of bij overname van vervoer. En in de eerste week soms weer kinderen bijkomen en weer routes op de schop moesten. En elke ouder heeft zijn eigen verhaal om te zeuren.