Taxibus

Kort geding gemeenten tegen Taxicentrale Witteveen

De gemeenten Almelo en Hellendoorn hebben ieder een kort geding aangespannen tegen Taxicentrale Witteveen. Vervoerder en opdrachtgevers komen er met elkaar niet uit over het innen van de eigen bijdrage voor de Regiotaxi in Almelo en Hellendoorn.

Wie in Almelo met de Regiotaxi reist, betaalt daarvoor een eigen bijdrage. Voorheen gebeurde dit contant maar daar is men om meerdere redenen van afgestapt. Vanaf juli, met ingang van de nieuwe vervoerscontracten, tot en met september kregen mensen een rekening voor die eigen bijdrage. Vanaf oktober zou het innen per automatische incasso moeten plaatsvinden.

Dit is echter nog niet gebeurd omdat de gemeente Almelo en Taxicentrale Witteveen het niet met elkaar eens worden over wie de bijdragen moet innen. Om die reden willen gemeente en vervoerder de rechter een beslissing laten nemen over dit meningsverschil. Dat kort geding diende afgelopen vrijdag en de uitkomst wordt half februari verwacht.

Geen commentaar

De gemeente Hellendoorn spant eveneens een kort geding aan tegen Witteveen. Het onderliggende probleem is hetzelfde. TC Tubantia meldt dat Hellendoorn verwacht dat de gemeenten Twenterrand en Wierden zich bij het kort geding tegen Witteveen zullen aansluiten. Taxicentrale Witteveen wil op dit moment geen commentaar geven op de kwesties.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

1 reactie op “Kort geding gemeenten tegen Taxicentrale Witteveen”

Pierre van Aert|23.01.18|11:31

Lijkt mij niet meer dan logisch dat de gemeenten zelf zorg dragen voor de automatische incasso. Het geld is immers ook voor hun bestemd. Waarom zou je dan de taxicentrale daarvoor op laten draaien ?
Oh wacht, dat brengt natuurlijk veel administratie en dus ook loonkosten met zich mee !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.