Dode en zwaargewonde bij ongeval met taxibusje

Rucphen - De hulpdiensten zijn dinsdag 30 januari uitgerukt voor een ernstig ongeval aan de Zundertseweg in Rucphen. Daar is een taxibusje met drie inzittenden tegen een boom geknald. Bij het ongeval is een vrouwelijke passagiere om het leven gekomen. De bestuurder van het taxibusje is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een derde inzittende bleef ongedeerde bij het ongeval. Meerdere ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse.

In het Noord-Brabantse Sprundel is dinsdagmiddag een taxibusje tegen een boom gereden. Daarbij is één van de inzittenden om het leven gekomen. De chauffeur raakte gewond; een andere inzittende bleef ongedeerd.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Zundertseweg in Sprundel, dat deel uitmaakt van de gemeente Rucphen. Daar reed de taxibus tegen een boom aan. Waarschijnlijk is de 62-jarige chauffeur onwel geworden. Op dat moment waren er drie mensen aan boord: de chauffeur en twee passagiers.

Een vrouw van 87 overleefde het ongeluk niet, zo meldt de politie van Roosendaal op Twitter. Een andere passagier bleef ongedeerd, terwijl de chauffeur zwaargewond raakte. De man kwam door de aanrijding klem te zitten in de taxi en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De andere inzittende, een vrouw van 35 uit Amsterdam bleef ongedeerd. De politie doet nader onderzoek naar hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren. De weg was vanwege dat onderzoek een tijdlang afgesloten.

Foto’s: GinoPress

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.