Dode en zwaargewonde bij ongeval met taxibusje

In het Noord-Brabantse Sprundel is dinsdagmiddag een taxibusje tegen een boom gereden. Daarbij is één van de inzittenden om het leven gekomen. De chauffeur raakte gewond; een andere inzittende bleef ongedeerd.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Zundertseweg in Sprundel, dat deel uitmaakt van de gemeente Rucphen. Daar reed de taxibus tegen een boom aan. Waarschijnlijk is de 62-jarige chauffeur onwel geworden. Op dat moment waren er drie mensen aan boord: de chauffeur en twee passagiers.

Een vrouw van 87 overleefde het ongeluk niet, zo meldt de politie van Roosendaal op Twitter. Een andere passagier bleef ongedeerd, terwijl de chauffeur zwaargewond raakte. De man kwam door de aanrijding klem te zitten in de taxi en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De andere inzittende, een vrouw van 35 uit Amsterdam bleef ongedeerd. De politie doet nader onderzoek naar hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren. De weg was vanwege dat onderzoek een tijdlang afgesloten.

Foto’s: GinoPress

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.