Personenvervoer Zuid-Limburg vraagt faillissement aan

Personenvervoer Zuid-Limburg heeft woensdag het eigen faillissement aangevraagd. De avond ervoor is het personeel over deze beslissing ingelicht. Er nog niets bekendgemaakt over de oorzaak van de problemen en een eventuele doorstart.

Het nieuws wordt gemeld door WijLimburg.nl, aan wie directeur Jos Renierkens heeft bevestigd dat het faillissement is aangevraagd. Of het ook is uitgesproken is nog niet duidelijk, maar doorgaans wordt zo’n aanvraag door de rechter gehonoreerd. Over de oorzaken van de huidige situatie is nog niets duidelijk, al zouden de klanten voorlopig niets merken van deze stap. Het bedrijft rijdt onder wmo-vervoer in het kader van Omnibuzz.

De aanvraag van het faillissement volgt een klein jaar nadat Personenvervoer Zuid-Limburg branchegenoot Claessens Personenvervoer overnam. Destijds ontstond daardoor een bedrijf met zo’n 100 voertuigen en circa 150 medewerkers. Op het moment dat het faillissement werd aangevraagd had Personenvervoer Zuid-Nederland 176 mensen op de loonlijst staan.

Minder lege kilometers

In april 2017 zei Renierkens tegen TaxiPro het volgende over de overname: “Zowel qua werk als verzorgingsgebied visten we dus grotendeels in dezelfde vijver. In die zin lag een overname voor de hand. En we werken al langer samen in Zorgvervoer Limburg, een samenwerkingsverband van zorgvervoerders in deze provincie. Voor ons waren er genoeg synergieën tussen beide bedrijven om deze overname te doen. Door de uitbreiding kunnen we het aantal lege kilometers van onze voertuigen nog beter tot een minimum beperken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Personenvervoer Zuid-Limburg vraagt faillissement aan | TaxiPro

Personenvervoer Zuid-Limburg vraagt faillissement aan

Personenvervoer Zuid-Limburg heeft woensdag het eigen faillissement aangevraagd. De avond ervoor is het personeel over deze beslissing ingelicht. Er nog niets bekendgemaakt over de oorzaak van de problemen en een eventuele doorstart.

Het nieuws wordt gemeld door WijLimburg.nl, aan wie directeur Jos Renierkens heeft bevestigd dat het faillissement is aangevraagd. Of het ook is uitgesproken is nog niet duidelijk, maar doorgaans wordt zo’n aanvraag door de rechter gehonoreerd. Over de oorzaken van de huidige situatie is nog niets duidelijk, al zouden de klanten voorlopig niets merken van deze stap. Het bedrijft rijdt onder wmo-vervoer in het kader van Omnibuzz.

De aanvraag van het faillissement volgt een klein jaar nadat Personenvervoer Zuid-Limburg branchegenoot Claessens Personenvervoer overnam. Destijds ontstond daardoor een bedrijf met zo’n 100 voertuigen en circa 150 medewerkers. Op het moment dat het faillissement werd aangevraagd had Personenvervoer Zuid-Nederland 176 mensen op de loonlijst staan.

Minder lege kilometers

In april 2017 zei Renierkens tegen TaxiPro het volgende over de overname: “Zowel qua werk als verzorgingsgebied visten we dus grotendeels in dezelfde vijver. In die zin lag een overname voor de hand. En we werken al langer samen in Zorgvervoer Limburg, een samenwerkingsverband van zorgvervoerders in deze provincie. Voor ons waren er genoeg synergieën tussen beide bedrijven om deze overname te doen. Door de uitbreiding kunnen we het aantal lege kilometers van onze voertuigen nog beter tot een minimum beperken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.