Munckhof leerlingenvervoer

Wmo-en leerlingenvervoer Zwolle voorlopig aan Munckhof gegund

Bron: Munckhof

De gemeente Zwolle heeft het leerlingen- en wmo-vervoer voor de komende jaren voorlopig gegund aan Munckhof. In principe kan de gunning in februari definitief worden. Ook het leerlingenvervoer in Amsterdam is voorlopig aan de vervoerder met hoofdkantoor in Horst gegund.

De klus in Zwolle is niet helemaal nieuw voor Munckhof, want het wmo-vervoer wordt daar al enige jaren door dit bedrijf verzorgd. De huidige contracten voor het wmo-vervoer lopen tot 1 juli. Voor het leerlingenvervoer geldt dat Munckhof het stokje gaat overnemen van Taxi Witteveen en Connexxion. Dat zal gebeuren met ingang van 1 augustus 2018.

Over de aanbesteding meldt de gemeente Zwolle dat er is ingestoken op onder meer klanttevredenheid, aansluiting op het openbaar vervoer, het verstrekken van informatie aan reizigers en innovatie. “Vaste arbeidscontracten moeten zorgen voor vermindering van wisselingen in chauffeurs”, zo schrijft de gemeente. “Bij de selectie bleek Munckhof de meest voordelige vervoerder, met een uitstekende kwaliteit en mooie plannen voor duurzaamheid. Zo wil Munckhof 100 procent elektrisch rijden vanaf 2024.”

2,7 miljoen euro

Als er geen bezwaren tegen de voorlopige gunning komen, kan de procedure eind februari worden afgerond. Vervolgens kunnen de contracten worden ondertekend en de gebruikers worden geïnformeerd over de veranderingen die hen te wachten staan. In Zwolle is met het wmo- en leerlingenvervoer op jaarbasis een bedrag van 2,7 miljoen euro gemoeid.

Ook in Amsterdam is Munckhof een voorlopige gunning van het leerlingenvervoer ten deel gevallen. Omdat de gunningen nog niet definitief zijn, kan de vervoerder er nog niet inhoudelijk op reageren.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.