Taxibus

Taxichauffeur mogelijk cel in wegens seks met verstandelijk gehandicapte

Tegen een taxichauffeur uit Alblasserdam is een celstraf van twee jaar geëist omdat hij seks zou hebben gehad met een verstandelijk gehandicapte jonge vrouw. De twee kenden elkaar van jaren geleden, toen hij haar als taxichauffeur van en naar school vervoerde.

Het AD meldt dat het Openbaar Ministerie een celstraf van twee jaar tegen de man eist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De man en de vrouw kenden elkaar uit 2012, toen zij 16 was en het verstandelijke vermogen van een 6-jarige had. Hij vervoerde haar en andere moeilijk lerende kinderen van en naar school. Het contact was in de taxi goed, maar buiten het vervoer om zagen of spraken zij elkaar niet. Dat beweerde althans de chauffeur tijdens de rechtszitting, maar de rechter wees op enkele berichten die hij destijds via Hyves naar haar had gestuurd.

Niet meeluisteren

Vijf jaar later zocht de inmiddels 21-jarige vrouw contact met haar voormalige taxichauffeur via social media. Het contact ontwikkelde zich, net als zijn gevoelens voor haar. De man bezocht haar ’s nachts in de woongemeenschap waar ze leefde. De vrouw plakte daar de inluistermicrofoons af zodat begeleiders niet mee konden luisteren. Zowel daar als bij de man thuis hadden de twee meerdere malen seks met elkaar. De vrouw gaf later aan dat ze dat eigenlijk niet fijn vond, maar dat ze geen nee wilde zeggen.

Misbruik

Toen de vrouw enkele dagen vermist was en uiteindelijk in de woning van de man werd gevonden, kwam de zaak aan het licht. De man stelt dat zijn gevoelens voor haar oprecht zijn. De familie van de vrouw verwijt hem misbruik van haar geestelijke beperking te hebben gemaakt en het OM is die mening ook toegedaan. De officier van justitie wil dat hij twee jaar gevangenisstraf krijgt, waarvan acht maanden voorwaardelijk, gevolgd door een proeftijd van vijf jaar. De advocaat van de taxichauffeur pleit voor vrijspraak, omdat de vrouw uit vrije wil zou hebben gehandeld. De uitspraak van de rechter volgt op 29 maart.

Lees ook: Taxichauffeur krijgt taakstraf voor ontucht met leerlinge die hij vervoerde

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.