Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Utrecht vraagt vooral kwaliteit bij leerlingenvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Utrecht besteedt de komende tijd zijn leerlingenvervoer opnieuw aan. Het gaat om het vervoer van zo’n 850 scholieren, verdeeld over drie percelen, voor een periode van in elk geval vier jaar.

Het leerlingenvervoer in de gemeente Utrecht werd in 2015 gegund aan Connexxion. Dat was de uitkomst van een aanbesteding waarin prijs voor 30 procent meetelde en kwaliteit voor de overige 70 procent. Nu wordt het leerlingen- en jeugdhulpvervoer voor een nieuwe periode aanbesteed: in eerste instantie voor vier jaar, met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen. Uit de aanbestedingsdocumenten komt naar voren dat prijs ditmaal voor 20 procent wordt meegewogen en de kwaliteit voor 80 procent.

Veilig en op tijd

Op het totaal wegen twee gunningscriteria elk voor 25 procent mee: ‘leerling centraal’ en ‘chauffeurstevredenheid’. Met dat eerste wordt vooral gevraagd hoe inschrijvers denken de leerlingen veilig, op tijd en naar behoefte te zullen vervoeren. Het tweede punt betreft het zo goed mogelijk functioneren van de chauffeurs, wat weer doorwerkt in de positieve beleving van de leerlingen. Het gaat dan onder meer om mogelijkheden voor chauffeurs om opleidingen te volgen of om met een coach of leidinggevende in gesprek te gaan over wat er dan ook speelt.

Uitstootvrije taxivoertuigen

De gemeente vraagt verder om een duurzame uitvoering van het vervoer. De vervoerder moet eigenlijk zo veel mogelijk voertuigen inzetten die zijn uitgerust met een zero emissie-aandrijving. Deze inzet van uitstootvrije taxivoertuigen telt in de gunning mee voor 20 procent. De laatste 10 procent is te verdienen op het gebied van communicatie met onder meer ouders en scholen. De inschrijving sluit op 18 februari; op 11 maart wil de opdrachtgever de voorlopige gunning bekendmaken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Utrecht vraagt vooral kwaliteit bij leerlingenvervoer | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Utrecht vraagt vooral kwaliteit bij leerlingenvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Utrecht besteedt de komende tijd zijn leerlingenvervoer opnieuw aan. Het gaat om het vervoer van zo’n 850 scholieren, verdeeld over drie percelen, voor een periode van in elk geval vier jaar.

Het leerlingenvervoer in de gemeente Utrecht werd in 2015 gegund aan Connexxion. Dat was de uitkomst van een aanbesteding waarin prijs voor 30 procent meetelde en kwaliteit voor de overige 70 procent. Nu wordt het leerlingen- en jeugdhulpvervoer voor een nieuwe periode aanbesteed: in eerste instantie voor vier jaar, met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen. Uit de aanbestedingsdocumenten komt naar voren dat prijs ditmaal voor 20 procent wordt meegewogen en de kwaliteit voor 80 procent.

Veilig en op tijd

Op het totaal wegen twee gunningscriteria elk voor 25 procent mee: ‘leerling centraal’ en ‘chauffeurstevredenheid’. Met dat eerste wordt vooral gevraagd hoe inschrijvers denken de leerlingen veilig, op tijd en naar behoefte te zullen vervoeren. Het tweede punt betreft het zo goed mogelijk functioneren van de chauffeurs, wat weer doorwerkt in de positieve beleving van de leerlingen. Het gaat dan onder meer om mogelijkheden voor chauffeurs om opleidingen te volgen of om met een coach of leidinggevende in gesprek te gaan over wat er dan ook speelt.

Uitstootvrije taxivoertuigen

De gemeente vraagt verder om een duurzame uitvoering van het vervoer. De vervoerder moet eigenlijk zo veel mogelijk voertuigen inzetten die zijn uitgerust met een zero emissie-aandrijving. Deze inzet van uitstootvrije taxivoertuigen telt in de gunning mee voor 20 procent. De laatste 10 procent is te verdienen op het gebied van communicatie met onder meer ouders en scholen. De inschrijving sluit op 18 februari; op 11 maart wil de opdrachtgever de voorlopige gunning bekendmaken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.