NCC 2018

Nationaal Congres Contractvervoer 2019: call for papers

Foto: ProMedia

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2019 vindt plaats op donderdag 10 oktober in Expo Houten, tegelijk met Taxi Expo 2019. In het congresprogramma is nog ruimte voor bijdragen van opdrachtgevers, vervoerders, gebruikers en andere belanghebbenden bij het Nederlandse doelgroepenvervoer.

Er valt voor alle partijen nog veel te winnen in het vervoer van leerlingen, mensen met een wmo-indicatie, cliënten dagbesteding en andere doelgroepen. Maar er is de laatste jaren ook meer aandacht ontstaan voor aanbesteden op kwaliteit. Het Nationaal Congres Contractvervoer 2019 wil met alle betrokkenen de balans opmaken en bekijken of het inderdaad wat beter gaat met het doelgroepenvervoer in Nederland.

Het congres kent een andere opzet dan voorgaande jaren. Binnen Expo Houten vindt het in een andere ruimte plaats. Eerst staan er twee blokken met plenaire sessies op het programma, die elk worden afgesloten met een paneldiscussie. In de middag vindt er een blok met parallelsessies plaats, waarna een spreker van buiten de sector het congres zal afsluiten.

Kennis, ervaring en onderzoek

Het congres draait om actuele ontwikkelingen in het aanbesteden en uitvoeren van doelgroepenvervoer. Er wordt kritisch gekeken naar en gediscussieerd over wat goed gaat én wat beter moet. Denkt u dat uw kennis, ervaring of onderzoek een waardevolle bijdrage kan leveren aan het Nationaal Congres Contractvervoer? Stuur dan een voorstel van circa 250 woorden vóór vrijdag 28 juni. De beste bijdragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het congres.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

3 reacties op “Nationaal Congres Contractvervoer 2019: call for papers”

Taxi Volendam|04.06.19|13:12

Misschien een idee om onze dan wel een andere mening te laten horen op het Nationaal Congres Contractvervoer, wat nu een feestje is voor: Consultancy, Gemeente ambtenaren en enkele grote taxibedrijven.
De doelgroepen hebben feitelijk geen keuze mogelijkheid welk Taxibedrijf bedrijf hun voorkeur heeft bij het kiezen in huidige systeem.
Consultancy hebben de taxibranche ontwricht, waarbij chauffeurs uitgemolken.
Tijd dat deze lieden net als wij, door hun toedoen, op €15 per uur gezet worden.

Zorg Vervoer|04.06.19|14:11

Taxi Volendam, doe een een voorstel van circa 250 woorden vóór vrijdag 28 juni. De beste bijdragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het congres. Dan kan je je zegje doen.

Hier een beetje schreeuwen lucht misschien wel op maar verder bereik je er niets mee.

Duco Douwstra|05.06.19|10:18

Beste Sander, denk jij dat een ondernemer die door oneigenlijke aanbestedingen, uit de markt gedrukt of zelfs failliet is gegaan, kritiek mag leveren op een bijeenkomst van partijen die een machtsblok hebben gecreëerd. Sluwe aanbestedingdeskundigen konden het makkelijk winnen, van ondernemers die maar net het hoofd boven water konden houden. Jouw Tweet van 11-01-2018 van € 10,40 bruto per uur zegt al genoeg. Grote rijke partijen schrijven in onder kostprijs en besteden het nog lager weer uit.