Munckhof leerlingenvervoer

Regio Waterland gunt leerlingenvervoer aan Munckhof

De komende 4,5 jaar zal Munckhof leerlingen uit de gemeenten Beemster, Landsmeer, Purmerend en Waterland vervoeren. Met verlengingen kan de looptijd van deze klus oplopen tot 6,5 jaar.

De huidige contracten voor het leerlingenvervoer in de regio Waterland lopen per 1 januari 2020 af. Vanaf die datum is Munckhof voor in elk geval de komende 4,5 jaar de aangewezen vervoerder, zodat het contract straks weer tegelijk met het schooljaar afloopt en niet halverwege zoals nu. Ook al de beide optiejaren worden benut, zal de opdracht gelijk opgaan met het verloop van het schooljaar.

Momenteel hebben de gemeenten Beemster, Landsmeer, Purmerend en Waterland onder hun inwoners zo’n 300 kinderen die in aanmerking komen voor bijzonder vervoer. Er is gekozen voor een “ruime looptijd omdat dit in verhouding staat tot de investering die van de opdrachtnemer wordt gevraagd”, aldus de gemeenten in de aanbesteding. Eventuele verlengingen zijn bovendien ook gunstig voor de betrokken leerlingen, omdat het zorgt voor duidelijkheid en vastigheid. Er kunnen ook andere vervoersstromen aan de opdracht worden toegevoegd.

Elke maand overleg

Het werk is gegund op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Er is gewerkt met vier criteria: implementatie, kwaliteit, innovatie en interview. Het eerste jaar zal worden gewerkt met een vaste prijs. Daarna kan de prijs voor het vervoer jaarlijks worden aangepast op basis van de  NEA-index als de opdrachtgever daarmee instemt. De implementatieperiode is inmiddels begonnen; de eerste zeven maanden zullen gemeenten en vervoerder elke maand overleg hebben over de resultaten en eventuele verbeteringen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.