Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Woensdrecht en Bergen op Zoom naar Taxi Maasbuurt

Taxi Maasbuurt is tot uiterlijk 31 juli 2027 de leerlingenvervoerder voor de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom. De vervoerder, die onderdeel uitmaakt van Munckhof, begint na de jaarwisseling aan deze klus.

Het is vrij ongebruikelijk dat leerlingenvervoer halverwege het schooljaar door een andere partij wordt overgenomen. In deze twee Brabantse gemeenten is dat echter uit nood geboren. Opdrachtgever en opdrachtnemer werden het niet eens over het aanpassen van de gemaakte afspraken. In dit geval zegde de vervoerder daarom de samenwerking op. Wel was deze bereid nog een half jaar te verlengen, zodat Woensdrecht en Bergen op Zoom naar een nieuwe vervoerder op zoek konden.

Korte implementatietijd

Dat is dus Taxi Maasbuurt geworden. Het contract is op 15 november jongstleden ingegaan, wat betekent dat de implementatie minder dan twee maanden zal duren. Meteen na de kerstvakantie gaat Maasbuurt de ritten immers al rijden. De gemeenten vinden deze korte implementatietijd acceptabel, omdat in de kerstvakantie het aantal leerlingen en ritten doorgaans lang niet zo sterk verandert als tussen twee schooljaren in.

De overeenkomst loopt in eerste instantie voor ruim acht maanden, tot en met 31 juli 2023. Daarna kan er nog twee keer met twee jaar worden verlengd, waardoor de opdracht in het meest gunstige geval loopt tot en met 31 juli 2027. Het gaat om drie ‘blokken’ vervoer; het leerlingenvervoer per gemeente en gymvervoer voor allebei.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.