Willem-Alexander, Publiek Vervoer. Foto: LS Fotografie

Koning bezoekt Publiek Vervoer Groningen Drenthe

Willem-Alexander, Publiek Vervoer. Foto: LS Fotografie

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Publiek Vervoer en het OV-bureau Groningen Drenthe. Bij die gelegenheid kwam hij meer te weten over de samenwerking tussen deze partijen op het gebied van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer. De koning sprak onder meer met reizigers en reed mee in een waterstofbus.

De samenwerking in kwestie betreft het OV-bureau en Publiek Vervoer, maar ook de betrokken gemeenten en provincies. Het onderliggende idee is dat al het vervoer door een gezamenlijke aanpak efficiënter kan, waarbij ook beter wordt ingespeeld op de wensen van reizigers. Dat moet bijdragen aan de leefbaarheid en economische kracht van de regio. Door de samenwerking moeten zowel de kosten als de inzet van taxibusjes en OV-bussen steeds efficiënter worden. Ook aan het samenvoegen van vervoersstromen wordt gewerkt.

Dynamische reisinformatie

Koning Willem-Alexander werd vandaag in Assen bijgepraat over alle plannen en ontwikkelingen in de samenwerking tussen doelgroepenvervoer en OV in Groningen en Drenthe. De koning sprak met medewerkers van lokale en regionale overheden, reizigers en medewerkers van Publiek Vervoer en het OV-bureau. Daarbij werd onder meer gesproken over de mogelijkheden om dynamische reisinformatie in te zetten als open data om de dienstverlening te verbeteren. Willem-Alexander reed ook mee in een waterstofbus die daadwerkelijk op diverse routes wordt ingezet.

Nergens anders in Nederland

“Ik ben er ontzettend trots op dat de we Zijne Majesteit de Koning kunnen laten zien wat we hier in het Noorden allemaal doen voor de regio en de leefbaarheid ervan in de breedste zin van het woord. Wat wij doen, bestaat nog nergens anders in Nederland”, aldus Jan Bos, directeur Publiek Vervoer. “Wij denken dat we het beter kunnen doen als we het samen doen, zowel voor de reiziger als kostentechnisch”, zegt Wilko Mol, directeur OV-bureau. “Bovendien zoeken wij structurele manieren om de verschillende vervoerstromen goed samen te voegen.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Koning bezoekt Publiek Vervoer Groningen Drenthe | TaxiPro
Willem-Alexander, Publiek Vervoer. Foto: LS Fotografie

Koning bezoekt Publiek Vervoer Groningen Drenthe

Willem-Alexander, Publiek Vervoer. Foto: LS Fotografie

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Publiek Vervoer en het OV-bureau Groningen Drenthe. Bij die gelegenheid kwam hij meer te weten over de samenwerking tussen deze partijen op het gebied van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer. De koning sprak onder meer met reizigers en reed mee in een waterstofbus.

De samenwerking in kwestie betreft het OV-bureau en Publiek Vervoer, maar ook de betrokken gemeenten en provincies. Het onderliggende idee is dat al het vervoer door een gezamenlijke aanpak efficiënter kan, waarbij ook beter wordt ingespeeld op de wensen van reizigers. Dat moet bijdragen aan de leefbaarheid en economische kracht van de regio. Door de samenwerking moeten zowel de kosten als de inzet van taxibusjes en OV-bussen steeds efficiënter worden. Ook aan het samenvoegen van vervoersstromen wordt gewerkt.

Dynamische reisinformatie

Koning Willem-Alexander werd vandaag in Assen bijgepraat over alle plannen en ontwikkelingen in de samenwerking tussen doelgroepenvervoer en OV in Groningen en Drenthe. De koning sprak met medewerkers van lokale en regionale overheden, reizigers en medewerkers van Publiek Vervoer en het OV-bureau. Daarbij werd onder meer gesproken over de mogelijkheden om dynamische reisinformatie in te zetten als open data om de dienstverlening te verbeteren. Willem-Alexander reed ook mee in een waterstofbus die daadwerkelijk op diverse routes wordt ingezet.

Nergens anders in Nederland

“Ik ben er ontzettend trots op dat de we Zijne Majesteit de Koning kunnen laten zien wat we hier in het Noorden allemaal doen voor de regio en de leefbaarheid ervan in de breedste zin van het woord. Wat wij doen, bestaat nog nergens anders in Nederland”, aldus Jan Bos, directeur Publiek Vervoer. “Wij denken dat we het beter kunnen doen als we het samen doen, zowel voor de reiziger als kostentechnisch”, zegt Wilko Mol, directeur OV-bureau. “Bovendien zoeken wij structurele manieren om de verschillende vervoerstromen goed samen te voegen.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.