Citax Tiel

Citax Tiel neemt leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen over van TCR

Foto: aangeleverd door Citax Tiel

Citax Tiel neemt vanaf 2 maart voor een periode van vier maanden het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen voor zijn rekening. Het bedrijf vervangt daarmee als TCR als opdrachtnemer, nadat die laatste onlangs failliet ging. Een andere opdracht van TCR werd deze week overgenomen door Taxi Korthout.

Voor Citax Tiel is Zeeuws-Vlaanderen geen onbekend terrein. Het bedrijf verzorgt daar ook al het wmo-vervoer. Daarbij wordt samengewerkt met dezelfde opdrachtgever die ook het leerlingenvervoer in de regio uitbesteedt. Toen TCR failliet ging en er nagedacht werd over een nieuwe uitvoerder van het leerlingenvervoer, werd dan ook al snel de naam van Citax genoemd, legt Kees de Steur uit.

Overgang van opdracht

“Als middelgroot bedrijf hebben we ook de middelen om deze opdracht goed uit te kunnen voeren en daar snel een aanbod voor te kunnen doen. Vanaf 2 maart zullen wij het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen voor in elk geval vier maanden verzorgen. Het gaat om het vervoer van 300 tot 400 leerlingen en een kleine negentig routes.”

De Steur benadrukt dat het niet om een overname van (een onderdeel) van TCR gaat, maar om een overgang van de opdracht van de ene naar de andere vervoerder. “Het overnemen van personeel of voertuigen is ook niet aan de orde. We zijn wel zelf op zoek naar meer chauffeurs en gezien de situatie in Zeeuws-Vlaanderen momenteel weten de kandidaten ons ook goed te vinden. Het vraagt natuurlijk veel van onze organisatie om dit werk al per 2 maart over te nemen, maar dat gaat ons zeker lukken”, verzekert De Steur.

Taxi Korthout

Deze week veranderde ook een andere opdracht van TCR van opdrachtnemer. Dat betreft het vervoer van zorgaanbieder Prisma uit Waalwijk. “Prisma heeft een akkoord bereikt met vervoersbedrijf Taxi Korthout uit Tilburg over het voortzetten van het vervoer van cliënten”, verklaart de zorginstelling. “Het vervoer voor Prisma werd tot voor kort gerealiseerd door vervoersorganisatie TCR, maar dit bedrijf verkeert in faillissement. Door de overeenkomst met Taxi Korthout is het vervoer gegarandeerd.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.