Connexxion taxibus 1

Connexxion neemt doelgroepenvervoer Beveland-gemeenten over van TCR Group

Opnieuw is een opdracht van het failliete TCR overgegaan naar een andere vervoerder. Connexxion verzorgt sinds zaterdag 22 februari het doelgroepenvervoer voor de vijf Bevelandse gemeenten.

Het gaat om vervoer inzake wmo, dagbesteding, leerlingen en jeugdzorg voor de gemeenten Borssele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en en Reimerswaal. Na het faillissement van TCR op 10 februari is het vervoer in de vijf gemeenten zo goed mogelijk voortgezet, zo wordt in een verklaring uitgelegd.

“Een structurele oplossing is er dus vanaf zaterdag. De continuïteit van het vervoer van ongeveer 3.000 gebruikers van het wmo- en dagbestedingvervoer is hiermee gegarandeerd. Dat geldt ook voor ongeveer 545 jongeren die gebruikmaken van het jeugdzorg- en leerlingenvervoer. Hun ouders/verzorgen zijn op de hoogte gebracht; Zorginstellingen en scholen zijn ook geïnformeerd.”

Opluchting na onzekere periode

De gemeenten zijn blij dat een betrekkelijk korte maar lastige periode nu achter de rug is. “Het vervoer vindt zoveel mogelijk plaats via bestaande afspraken en routes. Betrokkenen krijgen eventuele wijzigingen te horen. De gemeenten zijn opgelucht dat Connexxion bereid is gevonden het vervoer over te nemen. Hiermee komt een einde aan een onzekere periode van bijna drie weken”, daarmee verwijzend naar het moment dat TCR uitstel van betaling aanvroeg.

Deze week werd ook bekend dat andere opdrachten van TCR door nieuwe vervoerders zijn overgenomen. Citax Tiel neemt vanaf 2 maart het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen over, terwijl Taxi Korthout het vervoer voor zorgaanbieder Prisma in Waalwijk overnam.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.