Noot leerlingenvervoer

Noot neemt stokje van TCR over op Walcheren

Het leerlingenvervoer in de Walcherse gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere wordt vanaf 2 maart verzorgd door Noot Personenvervoer. Dat bedrijf neemt de klus over van TCR, dat onlangs failliet werd verklaard en waarvan steeds meer werk bij andere vervoerders wordt ondergebracht.

Afgelopen week werd van meerdere opdrachten bekend dat ze van TCR naar een nieuwe vervoerder zijn gegaan. Taxi Korthout nam het vervoer voor zorgaanbieder Prisma over en Citax Tiel het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen. De vijf Bevelandse gemeenten vonden in Connexxion de nieuwe leerlingenvervoerder. En Vlissingen, Middelburg en Goes gaan voor het vervoer van circa 500 leerlingen dus met Noot in zee, tot in elk geval 1 augustus 2021. Die looptijd biedt de ruimte om een nieuwe aanbesteding voor de periode erna in te richten.

Even spannend

Noot benadert alle chauffeurs van het failliete TCR, waarmee de kans groot is dat de meeste leerlingen hun vertrouwde chauffeur houden”, legt de gemeente Vlissingen uit. “De chauffeurs krijgen direct een arbeidscontract aangeboden, waarmee ook voor hen een einde komt aan een onzekere periode.” De verantwoordelijke wethouder voegt dara nog aan toe: “Een belangrijke taak van de gemeente is zorgen dat alle kinderen naar school kunnen. Het was even spannend, maar we zijn opgelucht dat we de leerlingen nu weer zekerheid kunnen bieden. Noot rijdt met vrijwel nieuw materieel, dat is fijn voor de leerlingen en het milieu.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.