Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Zeeuws-Vlaanderen start nieuwe aanbesteding leerlingenvervoer

Kort nadat leerlingenvervoerder TCR Group failliet ging en voor enkele maanden vervangen werd, is Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe aanbesteding voor dit vervoer gestart. Vanaf 1 augustus 2020 zal de opdracht door maximaal twee partijen worden gereden voor een periode van twee tot vijf jaar. De regie blijft net als nu in handen van een centrale.

Het verhaal is inmiddels meer dan bekend in de sector: de TCR Group ging onlangs failliet en in de weken erna werd voor steeds meer vervoersopdrachten van deze grote speler een nieuwe partij gevonden. Zo nam Taxi Korthout het vervoer voor zorgaanbieder Prisma over, doet Connexxion nu het doelgroepenvervoer in de vijf Beveland-Gemeenten en vervoert Noot de komende tijd de leerlingen in Vlissingen, Middelburg en Veere.

Betrekkelijk snel

En Citax Tiel neemt vanaf 2 maart voor enkele maanden het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen voor zijn rekening, als vervanger van TCR. Dat gaf de opdrachtgever de ruimte om het werk voor de periode vanaf het volgende schooljaar opnieuw in de markt te zetten. Dat is ook betrekkelijk snel gebeurd: tot begin april kan men inschrijven, waarna 30 april de voorlopige gunning volgt en drie weken later de definitieve. Zo resteren er dus in het optimale geval nog enkele maanden voor de implementatie.

Twee percelen

Zeeuws-Vlaanderen wil voor her vervoer van circa 370 scholieren contracten afsluiten met een looptijd van in eerste instantie twee jaar. De opdrachtgever kan daarna nog maximaal drie keer met een jaar verlengen, tot uiterlijk. Er zijn twee percelen en het werk wordt ook maximaal over twee vervoerders verdeeld. Dan gaat het puur om vervoer; de regie is in handen van een centrale. De inschrijvingen worden voor 60 procent op prijs gegund en voor de rest op personeel (20 procent) en duurzaamheid en risicoanalyse (beide 10 procent).

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Zeeuws-Vlaanderen start nieuwe aanbesteding leerlingenvervoer”

Richard|04.03.20|16:32

En weer moet prijs de doorslag geven (60%). Hoop dat alle inschrijvers boven het budget gaan zitten