Regiotaxi Utrecht

WdK wint aanbesteding regiotaxi Utrecht

Willemsen-de Koning is ook van 1 augustus 2020 tot en met 31 december 2023 de uitvoerende partij van de regiotaxi Utrecht. Voor de periode daarna wordt het regiotaxivervoer in de regio waarschijnlijk anders ingericht. Er zijn wel twee korte verlengingen mogelijk, maar daar zal alleen in bijzondere situaties gebruik van worden gemaakt.

WdK neemt nu ook al het vervoer van de regiotaxi in Utrecht en Veenweide voor zijn rekening. Het gaat daarbij om meer dan 50.000 ritten per maand. WdK nam de Regiotaxi Utrecht op 1 april 2018 over van DVG, omdat die partij samen met de opdrachtgever na ruim een jaar tot de conclusie waren gekomen dat de uitvoering niet naar wens was.

Callcenter

Nu mag Willemsen-de Koning de inwoners met een vervoersindicatie in de regio Utrecht dus ook van 15 augustus dit jaar tot en met eind 2023 rijden. Dat is de uitkomst van een recente aanbestedingsprocedure. Munckhof zal in dezelfde periode het callcenter voor zijn rekening nemen. De looptijd is met een kleine 3,5 jaar niet bijzonder lang, omdat de opdrachtgevers het vervoer na 2023 anders willen inrichten.

“Op dit moment zijn gemeenten en provincie Utrecht aan het kijken hoe de uitvoering van het vervoer daarna vorm gegeven wordt”, licht een woordvoerder van de provincie toe. “De uitvoering van het wmo-vervoer is een taak die bij de gemeenten ligt en samen wordt gekeken hoe hier ook in de toekomst een goede invulling aangegeven wordt. Er is een mogelijkheid tot verlenging van twee keer drie maanden. De verlengingen worden alleen ingezet bij bijzondere situaties.”

Kwaliteit

“Bij de aanbesteding woog in het belang van de reizigers de kwaliteit van de aanbiedingen van de vervoerders zwaarder dan de prijs”, legt de opdrachtgever uit. De woordvoerder vult aan: “WdK heeft deze aanbesteding gewonnen door een realistisch plan in te dienen, waarbij de dienstverlening aan de reizigers verder verbeterd wordt en klantvriendelijkheid voorop staat. De borging van voldoende capaciteit, zowel met voertuigen als chauffeurs, is goed geregeld en ook op het gebied van innovatie scoort de vervoerder hoog.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

2 reacties op “WdK wint aanbesteding regiotaxi Utrecht”

Duco Douwstra|02.04.20|11:27

Is er nog sprake van vervoer, wat een barre tijden.

René Dttr|02.04.20|15:48

Geld wint altijd.