Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Nieuwe aanbesteding leerlingenvervoer Heusden

De gemeente Heusden is begonnen met het aanbesteden van het leerlingenvervoer voor de komende jaren. De initiële looptijd van het contract is slechts twee jaar, maar met verlengingen kan de uiteindelijke looptijd vijf jaar worden.

Heusen startte de aanbesteding onlangs en deze loopt nog tot en met eind april. Dat het leerlingenvervoer door de coronacrisis grotendeels plat ligt, neemt niet weg dat het op enig moment weer opgestart moet worden en dat aflopende contracten om nieuwe aanbestedingen vragen. Dat laatste is nu het geval in Heusden. Daar ging Vervoersservice Van Driel op 1 augustus 2016 voor in elk geval twee jaar aan de slag. De twee opties om met een jaar te verlengen zijn benut, zodat er per 1 augustus van dit jaar een nieuwe contractperiode moet starten.

Prijs telt voor 50%

Bij het ingaan van het vorige contract was er sprake van zo’n 135 leerlingen die vervoerd moeten worden. Inmiddels zijn dat er ongeveer 160, al kan zoals gebruikelijk geen enkel recht aan die cijfers worden ontleend. Het is mogelijk dat de gemeente op enig moment ook het Jeugdwetvervoer aan de opdracht toevoegt of dat de vervoersvolumes veranderen door aanpassingen in het beleid van de gemeente. Het gaat om een volledige vervoersopdracht, dus zowel de regie als het vervoer en de klachtafhandeling. Inschrijvingen worden op drie criteria beoordeeld: de prijs telt voor 50 procent mee, de plannen voor duurzaamheid en communicatie elk voor 25 procent.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.