Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Leerlingenvervoer Horst aan de Maas aan twee bedrijven gegund

Het leerlingenvervoer in de gemeente Horst aan de Maas is gegund aan Van Driel en Taxi Geerets. De looptijd is aanvankelijk twee jaar; dit kan met verlengingen oplopen tot vijf jaar.

Dat de opdracht in eerste instantie slechts twee jaar loopt, heeft te maken met de mogelijkheid dat het vervoer na die periode instroomt bij Omnibuzz. Maar dat is nog geen zekerheid, dus indien nodig kan er nog drie keer met een jaar worden verlengd. Het gaat in deze opdracht om het vervoer van zo’n 170 leerlingen, verdeeld over drie percelen.

Begeleiding en communicatie

Om de kwaliteit te waarborgen, vroeg Horst aan de Maas van inschrijvers dat ze over TX-Keur beschikken. De uiteindelijke gunning werd voor 60 procent door prijs bepaald en voor 40 procent op basis van risico’s en beheersing. Dan gaat het onder meer om begeleiding van chauffeurs, communicatie met ouders en de inzet van vaste chauffeurs. Ook is er gestreefd naar de inzet van vervoer met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

3 reacties op “Leerlingenvervoer Horst aan de Maas aan twee bedrijven gegund”

Piet Engelen|13.06.20|19:12

gelukkig

Marian Wijhers|20.06.20|08:46

Top.geweldig bedrijf vandriel.aanwinst voor Horst aan de maas.

peter grundeman|28.06.20|18:35

Heeft Munckhof het niet gewonnen ?