Rolstoelbus

Werkbedrijven gunnen personenvervoer aan De Groene en Munckhof

Werkbedrijven in Overijssel en Limburg hebben het vervoer van een deel van hun werknemers gegund aan respectievelijk De Groene Taxi Almelo en Munckhof. De aanbestedingen zijn los van elkaar verricht, maar werden wel op hetzelfde moment afgerond en het gaat ook in beide gevallen om het vervoer van iets meer dan honderd mensen.

Soweco begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die wonen in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Wierden, Twenterand, Hellendoorn en Rijssen-Holten. Het Vervoer op Maat waarmee mensen met een beperking van en naar hun werk worden gebracht, heeft betrekking op zo’n 115 personen. Het was de insteek om één vervoerder aan te trekken en dat werd dus De Groene Taxi Almelo, dat als taxibedrijf zelf ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. De klus is voor twee jaar gegund en kan door Soweco nog twee keer met een jaar worden verlengd.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Bij de gunning van het werk zijn prijs en kwaliteit allebei voor 50 procent meegewogen. Bij het eerste criterium ging het specifiek om de vervoersprijs per maand per deelnemer. Kwaliteit was in dit bestek in vier punten onderverdeeld. Inkopen bij andere partijen met een certificaat van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen was goed voor 20 procent. Dit onderdeel komt in feite neer op samenwerken met andere partijen die zich bezighouden met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De criteria arbeidsvoorwaarden, duurzaamheid en optimalisatie van het welzijn van de deelnemers telden elk voor 10 procent mee.

Looptijd van vier jaar

De NLW Groep houdt zich min of meer met dezelfde activiteiten bezig als Soweco, maar dan in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Het Vervoer op Maat van de NLW Groep betreft zo’n 108 personen; in totaal biedt het bedrijf aan iets meer dan duizend mensen werk. De prijs per maand per deelnemer werd ook hier voor 50 procent meegewogen in de gunning, terwijl arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid ieder voor 15 procent meetelden. De plannen om het welzijn van de deelnemers te helpen bevorderen was goed voor 20 procent. De opdracht is voor vier jaar aan Munckhof gegund, waarna deze door de NLW Groep nog twee keer voor een periode van twee jaar kan worden verlengd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.