Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn

Molenhopper opnieuw gegund aan Juijn

Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn (onbeperkt gebruik)

Vervoersbedrijf Juijn blijft ook de komende jaren het Molenhopper-vervoer van de gemeenten Gorinchem en Molenlanden verzorgen. Het bedrijf nam dit vervoer de afgelopen vier jaar ook al voor zijn rekening. Eind dit jaar gaat een nieuw contract voor vier jaar in, wat met verlengingen kan oplopen tot zeven jaar.

Eind 2016 werd bekendgemaakt dat Juijn, gevestigd in Rossum, de aanbesteding voor het collectief vraagafhankelijk vervoer in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden had gewonnen. Destijds werd het winnen van deze opdracht gezien als een mooie uitbreiding van het werkpakket. Dat onderdeel van de portefeuille blijft dus nog een hele tijd bij hetzelfde bedrijf: in elk geval vier jaar en de gemeenten kunnen daarna ieder voor zich nog drie keer besluiten om met een jaar te verlengen.

Tweedeling

In 2016 ging het bij deze klus overigens nog om vijf gemeenten; mede door fusies betreft het nu nog het vervoer van mensen in twee gemeenten. Zo gingen Giessenlanden en Molenwaard in 2019 samen verder als Molenlanden. Binnen deze opdracht is een tweedeling gemaakt tussen wmo-vervoer en vervoer van 80-plussers. Voor inwoners van Molenlanden werden in 2019 een kleine 30.000 Molenhopper-ritten gereden, voor de inwoners van Gorinchem werden bijna 50.000 ritten verzorgd. Bij elkaar opgeteld telden de gemeenten vorig jaar ruim 3.300 pashouders die in aanmerking kwamen voor het vervoer met de Molenhopper.

Prijs en kwaliteit

Met elke inschrijving waren maximaal 1.000 punten te verdienen, waarvan 300 met de prijs. En daarvan waren weer 270 punten te verdienen met een totaalprijs voor het vervoer en nog eens 30 punten voor de zoneprijs voor meereizenden. Voor het implementatieplan waren 150 punten te vergeven, voor social return on investment 50 en voor het uitvoeringsplan 350. De laatste 150 punten konden worden gescoord met de inzet van zo milieuvriendelijk mogelijke voertuigen en de afbouw van het aandeel voertuigen dat als minder schoon te boek staat.

Lees ook: CCV-vervoer Molenhopper gegund aan Juijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Molenhopper opnieuw gegund aan Juijn | TaxiPro
Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn

Molenhopper opnieuw gegund aan Juijn

Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn (onbeperkt gebruik)

Vervoersbedrijf Juijn blijft ook de komende jaren het Molenhopper-vervoer van de gemeenten Gorinchem en Molenlanden verzorgen. Het bedrijf nam dit vervoer de afgelopen vier jaar ook al voor zijn rekening. Eind dit jaar gaat een nieuw contract voor vier jaar in, wat met verlengingen kan oplopen tot zeven jaar.

Eind 2016 werd bekendgemaakt dat Juijn, gevestigd in Rossum, de aanbesteding voor het collectief vraagafhankelijk vervoer in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden had gewonnen. Destijds werd het winnen van deze opdracht gezien als een mooie uitbreiding van het werkpakket. Dat onderdeel van de portefeuille blijft dus nog een hele tijd bij hetzelfde bedrijf: in elk geval vier jaar en de gemeenten kunnen daarna ieder voor zich nog drie keer besluiten om met een jaar te verlengen.

Tweedeling

In 2016 ging het bij deze klus overigens nog om vijf gemeenten; mede door fusies betreft het nu nog het vervoer van mensen in twee gemeenten. Zo gingen Giessenlanden en Molenwaard in 2019 samen verder als Molenlanden. Binnen deze opdracht is een tweedeling gemaakt tussen wmo-vervoer en vervoer van 80-plussers. Voor inwoners van Molenlanden werden in 2019 een kleine 30.000 Molenhopper-ritten gereden, voor de inwoners van Gorinchem werden bijna 50.000 ritten verzorgd. Bij elkaar opgeteld telden de gemeenten vorig jaar ruim 3.300 pashouders die in aanmerking kwamen voor het vervoer met de Molenhopper.

Prijs en kwaliteit

Met elke inschrijving waren maximaal 1.000 punten te verdienen, waarvan 300 met de prijs. En daarvan waren weer 270 punten te verdienen met een totaalprijs voor het vervoer en nog eens 30 punten voor de zoneprijs voor meereizenden. Voor het implementatieplan waren 150 punten te vergeven, voor social return on investment 50 en voor het uitvoeringsplan 350. De laatste 150 punten konden worden gescoord met de inzet van zo milieuvriendelijk mogelijke voertuigen en de afbouw van het aandeel voertuigen dat als minder schoon te boek staat.

Lees ook: CCV-vervoer Molenhopper gegund aan Juijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.