Citax Tiel

Regiovervoer Oosterschelde voor zeker twee jaar naar Citax Tiel

Foto: aangeleverd door Citax Tiel

Het routevervoer en vraagafhankelijk vervoer in de regio Oosterschelde is voor twee jaar, met een maximale verlenging van twaalf maanden, gegund aan vervoersbedrijf Citax uit Tiel. De inschrijvingen op deze aanbesteding werden enkel op prijs beoordeeld. 

Citax zal vanaf 1 augustus dit jaar in opdracht van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) het vervoer binnen, vanuit en naar de vervoersgebieden in de regio Oosterschelde en in de provincie Zeeland verzorgen. Het gaat hierbij om het Jeugdwetvervoer, het vervoer van mensen met een wmo-BG of wmo-indicatie en haltetaxi-reizigers. De gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland zal het vervoer aansturen.      

Binnen het regiovervoer Oosterschelde is er sprake van een verdeling van het vervoer in vier percelen, ook wel basepoints genoemd. Deze opdracht betreft het vervoer met als basepoint Goes. Voorheen werd dit vervoer, na een faillissement in 2020 van de gecontracteerde vervoerder, uitgevoerd door Connexxion onder een overbruggingsovereenkomst. Omdat dat contract dit jaar afloopt, werd het vervoer opnieuw aanbesteed. 

Enkel beoordeeld op prijs

Drie vervoerders hebben zich ingeschreven. De opdrachtgever heeft deze inschrijvingen enkel beoordeeld op prijs. De inschrijvers dienden hiervoor een prijsformulier in te vullen, waarbij zij alle kosten moesten uitdrukken in een tarief per inzetuur. De kosten waren onderverdeeld in de twee categorieën: capaciteit vraagafhankelijk vervoer en capaciteit routevervoer. Het tarief per inzetuur voor de eerste categorie mocht variëren van minimaal 27 tot maximaal 33 euro, en bij de tweede categorie van 32 tot 38 euro. 

Op basis van de ingevulde prijzen werd de gewogen inschrijfprijs bepaald. Het tarief voor de capaciteit van het vraagafhankelijke vervoer woog hierbij voor 28 procent mee en het tarief voor de capaciteit van het routevervoer voor 72 procent. De opgegeven tarieven werden vermenigvuldigd met deze gewichten en vervolgens bij elkaar opgeteld. Citax bleek hierbij de goedkoopste inschrijver, waardoor het vervoer aan hen is gegund. 

De opdrachtgever stelt dat er bewust is gekozen om geen beoordeling te doen op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze gaf dan ook aan dat het hier op basis van het gestelde eisenpakket geen meerwaarde in zag en dat het tevens is gedaan met het oog op de relatief korte looptijd van de overeenkomst. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Regiovervoer Oosterschelde voor zeker twee jaar naar Citax Tiel | TaxiPro
Citax Tiel

Regiovervoer Oosterschelde voor zeker twee jaar naar Citax Tiel

Foto: aangeleverd door Citax Tiel

Het routevervoer en vraagafhankelijk vervoer in de regio Oosterschelde is voor twee jaar, met een maximale verlenging van twaalf maanden, gegund aan vervoersbedrijf Citax uit Tiel. De inschrijvingen op deze aanbesteding werden enkel op prijs beoordeeld. 

Citax zal vanaf 1 augustus dit jaar in opdracht van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) het vervoer binnen, vanuit en naar de vervoersgebieden in de regio Oosterschelde en in de provincie Zeeland verzorgen. Het gaat hierbij om het Jeugdwetvervoer, het vervoer van mensen met een wmo-BG of wmo-indicatie en haltetaxi-reizigers. De gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland zal het vervoer aansturen.      

Binnen het regiovervoer Oosterschelde is er sprake van een verdeling van het vervoer in vier percelen, ook wel basepoints genoemd. Deze opdracht betreft het vervoer met als basepoint Goes. Voorheen werd dit vervoer, na een faillissement in 2020 van de gecontracteerde vervoerder, uitgevoerd door Connexxion onder een overbruggingsovereenkomst. Omdat dat contract dit jaar afloopt, werd het vervoer opnieuw aanbesteed. 

Enkel beoordeeld op prijs

Drie vervoerders hebben zich ingeschreven. De opdrachtgever heeft deze inschrijvingen enkel beoordeeld op prijs. De inschrijvers dienden hiervoor een prijsformulier in te vullen, waarbij zij alle kosten moesten uitdrukken in een tarief per inzetuur. De kosten waren onderverdeeld in de twee categorieën: capaciteit vraagafhankelijk vervoer en capaciteit routevervoer. Het tarief per inzetuur voor de eerste categorie mocht variëren van minimaal 27 tot maximaal 33 euro, en bij de tweede categorie van 32 tot 38 euro. 

Op basis van de ingevulde prijzen werd de gewogen inschrijfprijs bepaald. Het tarief voor de capaciteit van het vraagafhankelijke vervoer woog hierbij voor 28 procent mee en het tarief voor de capaciteit van het routevervoer voor 72 procent. De opgegeven tarieven werden vermenigvuldigd met deze gewichten en vervolgens bij elkaar opgeteld. Citax bleek hierbij de goedkoopste inschrijver, waardoor het vervoer aan hen is gegund. 

De opdrachtgever stelt dat er bewust is gekozen om geen beoordeling te doen op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze gaf dan ook aan dat het hier op basis van het gestelde eisenpakket geen meerwaarde in zag en dat het tevens is gedaan met het oog op de relatief korte looptijd van de overeenkomst. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.