Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Leerlingenvervoer Duin- en Bollenstreek nog 2 jaar door Noot

Vijf gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek willen het contract met Noot voor het leerlingen- en jeugdhulpvervoer verlengen met twee jaar. Zo willen ze de rust binnen het vervoer behouden. Ook zou een nieuw contract waarschijnlijk duurder uitvallen.

Noot verzorgt sinds 2019 het leerlingen- en jeugdhulpvervoer in de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. De opdracht kende een onrustige opstartperiode, omdat de vervoerder bleek te kampen met een tekort aan chauffeurs. Daardoor werd een flink deel van de kinderen in grotere bussen vervoerd dan was afgesproken. 

Eerder in gebreke gesteld

De gemeenten gaven toentertijd aan dit een onwenselijke situatie te vinden. Ook vonden ze dat Noot zeer laat aan had gegeven dat ze er toch niet in konden slagen om aan de aanbestedingseisen te voldoen. De vervoerder werd daarom door de gemeenten in gebreke gesteld. De kinderen moesten zo snel mogelijk weer in busjes van acht personen worden vervoerd.

De gemeenten zijn nu tevreden met de uitvoering van het vervoer door Noot, meldt de Omroep van de Bollenstreek. Het contract zou eigenlijk op 1 augustus aflopen, maar er is nu in regionaal verband afgesproken om het te verlengen tot en met 31 juli 2023. 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.