Taxiwerq, leerlingenvervoer

Grote zorgen om invoer opstapplaatsen leerlingenvervoer Duiven en Westervoort

Foto aangeleverd door Taxiwerq

In de gemeenten Duiven en Westervoort zullen kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer vanaf volgend schooljaar niet meer thuis worden opgehaald. Er komen namelijk centrale opstapplaatsen. Dit leidt tot grote zorgen bij ouders en ook verschillende raadfracties willen dat het besluit wordt teruggedraaid.

Na deze zomer zullen de kinderen naar een opstapplek moeten voordat ze naar school worden gebracht. Deze plekken moeten op maximaal twee kilometer van huis en goed toegankelijk zijn. Deze verandering stond volgens een woordvoerder van de twee gemeenten al in de verordening en hier wordt nu uitvoering aan gegeven, schrijft Omroep Brabant.

Met de opstapplekken besparen de gemeenten ongeveer 15.000 euro per jaar. Voor ouders en kinderen heeft het echter vaak grote gevolgen. Zo zijn er kinderen die eerst met een rolstoel of rollator naar de opstapplek gebracht moeten worden, maar ook zwaar autistische kinderen die bij drukte of zelfs regen in paniek raken.

Verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid vergroten

De woordvoerder van de gemeenten laat weten dat dit besluit is genomen om de verantwoordelijkheid van ouders en de zelfredzaamheid van kinderen te vergroten. Een betrokken moeder stelt dat veel kinderen – verdrietig genoeg – nooit zelfstandig of zelfredzaam kúnnen zijn. Als antwoord hierop legt de gemeentewoordvoerder uit dat er mogelijk uitzonderingen gemaakt zullen worden en verzoeken beoordeeld zullen worden.

De ouders hebben zich inmiddels verenigd en vinden in ieder geval in Duiven gehoor bij de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Dinsdagavond hebben ze gezamenlijk een motie ingediend tegen de centrale opstapplaatsen. Uiteindelijk hopen zij dat de opstapplaatsen in beide gemeenten niet ingevoerd zullen worden.

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Grote zorgen om invoer opstapplaatsen leerlingenvervoer Duiven en Westervoort”

Pierre van Aert|23.06.21|18:37

Dat betekent gewoon dat mama ook uit de luie stoel moet komen en hun kind naar de opstapplaats moet brengen, ook in de regen.