Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Rucphen naar drie vervoerders

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Het leerlingenvervoer in de Brabantse gemeente Rucphen komt vanaf 6 september in handen van Taxibedrijf De Groen, EDAD en De Vier Gewesten (DVG). Vanwege de volgens de gemeente hoge kwaliteitseisen werden inschrijvingen alleen op prijs beoordeeld. 

De gemeente was op zoek naar nieuwe opdrachtnemers omdat de overeenkomsten met de huidige vervoerders aan het einde van dit schooljaar aflopen. De opdracht betreft het vervoer van leerlingen uit de gemeente Rucphen naar scholen voor (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. Op de peildatum, eind 2020, kwamen hier 110 leerlingen voor in aanmerking.

Het vervoer is opgedeeld in twaalf percelen, waarbij rekening is gehouden met de geografische ligging van de scholen. Tien van deze percelen zijn gegund aan Taxibedrijf De Groen uit Roosendaal. Van de overige twee percelen hebben zowel taxi- en touringcarbedrijf EDAD uit Dordrecht als DVG er één gewonnen. De kans bestaat dat een perceel met de ingang van een nieuw schooljaar geen kinderen heeft om te vervoeren. Dit verschilt namelijk per jaar.

Eisen aan omgang met leerlingen

Het enige gunningscriterium waarop inschrijvingen werden beoordeeld was dus de prijs. Volgens de aanbestedende dienst werd de kwaliteit namelijk al voldoende geborgd met de geschiktheidseisen. Zo moest er om een inschrijving te kunnen doen, naast extra chauffeurs- en vervoerseisen, ook voldaan worden aan bijvoorbeeld eisen wat betreft omgang met – eventueel kwetsbare – leerlingen en hun ouders.

Na de vaste looptijd van drie jaar, kan de gemeente nog drie keer besluiten om het contract met de vervoerders met een jaar te verlengen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Rucphen naar drie vervoerders | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Rucphen naar drie vervoerders

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Het leerlingenvervoer in de Brabantse gemeente Rucphen komt vanaf 6 september in handen van Taxibedrijf De Groen, EDAD en De Vier Gewesten (DVG). Vanwege de volgens de gemeente hoge kwaliteitseisen werden inschrijvingen alleen op prijs beoordeeld. 

De gemeente was op zoek naar nieuwe opdrachtnemers omdat de overeenkomsten met de huidige vervoerders aan het einde van dit schooljaar aflopen. De opdracht betreft het vervoer van leerlingen uit de gemeente Rucphen naar scholen voor (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. Op de peildatum, eind 2020, kwamen hier 110 leerlingen voor in aanmerking.

Het vervoer is opgedeeld in twaalf percelen, waarbij rekening is gehouden met de geografische ligging van de scholen. Tien van deze percelen zijn gegund aan Taxibedrijf De Groen uit Roosendaal. Van de overige twee percelen hebben zowel taxi- en touringcarbedrijf EDAD uit Dordrecht als DVG er één gewonnen. De kans bestaat dat een perceel met de ingang van een nieuw schooljaar geen kinderen heeft om te vervoeren. Dit verschilt namelijk per jaar.

Eisen aan omgang met leerlingen

Het enige gunningscriterium waarop inschrijvingen werden beoordeeld was dus de prijs. Volgens de aanbestedende dienst werd de kwaliteit namelijk al voldoende geborgd met de geschiktheidseisen. Zo moest er om een inschrijving te kunnen doen, naast extra chauffeurs- en vervoerseisen, ook voldaan worden aan bijvoorbeeld eisen wat betreft omgang met – eventueel kwetsbare – leerlingen en hun ouders.

Na de vaste looptijd van drie jaar, kan de gemeente nog drie keer besluiten om het contract met de vervoerders met een jaar te verlengen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.