Noot leerlingenvervoer

Noot krijgt leerlingenvervoer Houten gegund

De gemeente Houten heeft het leerlingenvervoer gegund aan Noot Personenvervoer. De overeenkomst heeft een duur van zeker twee jaar en is op 1 augustus 2021 ingegaan. 

Op het moment van de peiling maakten zo’n 150 leerlingen in de gemeente Houten gebruik van het leerlingenvervoer, waarvan 130 van het aangepast vervoer. De meerderheid van de leerlingen, namelijk 53 procent, komt uit Utrecht.

Drie vervoerders hebben deelgenomen aan de aanbestedingsprocedure. Inschrijvingen werden beoordeeld op zowel kwaliteit als prijs. Prijs woog hierbij voor 30 procent mee en kwaliteit voor 70 procent. Noot kwam als inschrijver met de beste prijs-kwaliteitverhouding als winnaar uit de bus.

Kwaliteit bestond onder meer uit een plan van aanpak, dat voor dertig punten meetelde. Eveneens konden er dertig punten verdiend met duurzaamheid. De overige tien punten konden behaald worden met een innovatieplan, waarbij het ging om de wijze waarop het vervoer blijvend ontwikkeld zou worden.

Mogelijke aansluiting bij regionale aanbesteding

De overeenkomst met Noot is afgesloten voor een periode van twee jaar, met de optie om het contract twee keer met een jaar te verlengen. Er is voor deze relatief korte duur gekozen omdat de gemeente Houten zich mogelijk zal gaan aansluiten bij de regionale aanbesteding van het leerlingenvervoer.

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.