Munckhof nieuwe vervoerspartner Ministerie van Defensie

Per 1 september 2021 is Munckhof de nieuwe vervoerspartner voor het Besloten Busvervoer van het Ministerie van Defensie. Dat is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die onlangs werd doorlopen. Op 4 augustus werd op Camp New Amsterdam te Huis ter Heide het contract onderte...

Munckhof zal vanaf 1 september voor maximaal vier jaar het Besloten Busvervoer voor het Ministerie van Defensie uitvoeren. De data-uitwisseling tussen de planning, chauffeurs en voertuigen zal gebeuren met de Tour-Agenda app: een nieuwe applicatie voor de touringcarbranche.

Met de vervoerscapaciteit van het Ministerie van Defensie kon er niet aan de volledige vervoersbehoefte voldaan worden. Daarom werd er gezocht naar een vervoerspartner die een deel van het touringcarvervoer van de defensieleden en hun bagage op zich zou nemen.

Een Europese aanbestedingsprocedure werd gestart en Munckhof kwam als inschrijver met de beste prijs-kwaliteitsverhouding als winnaar uit de bus. Kwaliteit was volgens Kolonel Dobben, commandant van de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie (DVVO), een essentieel criterium bij de beoordeling van de inschrijvingen. “Kwaliteit en borging van continuïteit staan bij de DVVO hoog in het vaandel. Met de ondertekening van dit contract met Munckhof zetten we hierin een belangrijke stap”, aldus Dobben.

De samenwerking met het Ministerie van Defensie is niet geheel nieuw voor Munckhof. Sinds februari 2020 voert de vervoerder al gedeeltelijk het Besloten Busvervoer uit. Daarnaast verzorgt Munckhof al meerdere jaren diverse taxi vervoersopdrachten voor het ministerie.

Kers op de taart

Tom Roefs, algemeen directeur bij Munckhof Groep, ziet de gunning van de volledige opdracht voor het Besloten Busvervoer als een kers op de taart voor het bedrijf. “Sinds anderhalf jaar wordt het busvervoer voor het DVVO met veel passie uitgevoerd en werken we intensief samen op meerdere niveaus.”

Volgens hem is het juist in een dynamische tijd als deze belangrijk om veel vertrouwen te voelen in een samenwerking en uitdagingen om te zetten in oplossingen. “Van beide kanten werd de huidige samenwerking al als bijzonder prettig ervaren. Dit gaan we de komende jaren met veel kennis en kunde voortzetten.”

Tour-Agenda ontwikkeld

Alle ritten moeten met datacommunicatie worden uitgevoerd. Voor een aantal taxiopdrachten van Munckhof werd hier al de Taxi-Agenda van RYSK-IT voor gebruikt, een app waarmee data van onderaannemers teruggekoppeld wordt naar de regiecentrale van Munckhof. Bovendien kunnen hier ook ritten, chauffeurs en voertuigen mee ingepland worden, ritten mee beheerd worden door chauffeurs en ritten mee geboekt worden door klanten.

De wens van Munckhof was om een soortgelijke app ook voor deze opdracht in te zetten. Omdat de vereisten en specificaties die gelden voor touringcarvervoer echter afwijkend zijn ten opzichte van taxivervoer, heeft de ontwikkelaar een touringcar-versie van de app gemaakt: Tour-Agenda. Vandaag is dit nieuwe platform gelanceerd en het zal met ingang van 1 september door Munckhof in gebruik worden genomen.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.