Taxiwerq, leerlingenvervoer

Opstapplaatsen leerlingenvervoer ondanks zorgen een feit in Westervoort

Foto aangeleverd door Taxiwerq

Leerlingen uit het Gelderse Westervoort worden sinds deze week niet meer vanaf hun huis naar het speciaal onderwijs vervoerd. Ondanks de grote zorgen en kritiek van ouders moeten zij zich ’s ochtends melden bij een van de zeven opstapplaatsen in het dorp, waar ze na schooltijd ook worden afgezet.

De gemeenten Duiven en Westervoort kondigden in juni aan dat kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer na de zomer op centrale punten op moeten stappen. Deze plekken moeten op maximaal twee kilometer van huis, en goed toegankelijk zijn. Toch leidde dit nieuws tot grote zorgen bij de ouders van deze kinderen. In Duiven werd het besluit het besluit uiteindelijk teruggedraaid.

In Westervoort haalde een motie van GroenLinks, D66 en de PvdA voor het schrappen van de opstapplaatsen de raad niet. Wel zou er goed gekeken worden welke kinderen gebruik kunnen maken van de opstapplaatsen en zou het eenvoudiger moeten worden om een beschikking aan te vragen voor het vervoer.

13.000 euro minder per jaar

Bijna honderd kinderen uit Westervoort maken gebruik van het leerlingenvervoer. De aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar komen nog steeds binnen, schrijft De Gelderlander. Voor veertig kinderen heeft de gemeente bepaald dat zij gebruik moeten maken van de opstapplaats. Dit scheelt de gemeente 13.000 euro op jaarbasis.

Aan de hand van een aanvraagformulier voor het leerlingenvervoer bepaald de gemeente of een kind wel of niet thuis opgehaald moet worden. Ouders kunnen hier persoonlijke omstandigheden op aangeven. Als blijkt dat het echt niet anders kan, wordt een kind thuis opgehaald.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.