Taxi Steen Ommen

Taxi Steen krijgt vervoer sociale werkvoorziening Larcom gegund

Foto: Diana Begeman

Taxi Steen uit Ommen gaat het vervoer van medewerkers van sociale werkvoorziening Larcom verzorgen. Het taxibedrijf zal vanaf 3 januari 2022 zeker vier jaar de verantwoordelijkheid dragen over dit vervoer.

Larcom heeft in oktober een aanbesteding uitgeschreven voor het vervoer van zo’n 45 medewerkers naar locaties in Ommen, Hardenberg en van mensen die vanuit deze locaties ergens anders gedetacheerd zijn. De gunning vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij woog prijs voor 40 procent mee en kwaliteit voor 60 procent. Bij kwaliteit waren naast gebruikelijke zaken als arbeidsvoorwaarden, Social Return On Investment (SROI) en dienstverlening ook korte lijnen en goede communicatie van belang.

‘Geweldige kans voor chauffeurs uit omgeving’

Inmiddels heeft het taxibedrijf de voertuigen voor de opdracht aangeschaft en is het werven van chauffeurs begonnen. Daarnaast zijn er contacten gelegd met Taxi Bertil Jansen uit Den Ham en taxibedrijf Leemhuis uit Sibculo, die ook enkele routes voor hun rekening nemen.

Taxi Steen Ommen noemt de opdracht een mooie aanvulling op het vervoerspakket en een geweldige kans voor chauffeurs uit de omgeving. Het bedrijf stelt er alles aan te doen om de start van het vervoer op 3 januari 2022 vlekkeloos te laten verlopen.

Alle vertrouwen in de vervoerder

Rob Houthooft, algemeen directeur bij Larcom, vindt het mooi dat er al medewerkers van Larcom bij Taxi Steen Ommen werken als taxichauffeur. “Zij bieden op die manier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om volwaardig mee te doen in de maatschappij en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.”

Houthooft legt uit dat het taxibedrijf investeert in mensen door ze onder andere een training en opleiding te bieden om de benodigde taxipas te behalen. “Onze eigen vervoersafdeling heeft een coördinerende en controlerende rol. We hebben er alle vertrouwen in dat het groepsvervoer voor de komende jaren goed geregeld is”, aldus de directeur.

De opdracht loopt tot december 2025. Daarna kan het contract nog tweemaal verlengd worden met een periode van twee jaar.

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.