Regen, wmo-vervoer, ouderen

Groningse gemeente start proef met gratis OV voor wmo’ers

Impressie van wmo-vervoer. Foto: Forseti

In de gemeente Westerkwartier gaat op 1 januari 2022 een proef van start waarbij wmo-pashouders een half jaar gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Zo wil de gemeente het wmo-vervoer toegankelijk houden. 

Wmo-pashouders onder de tachtig jaar die zelfstandig en zonder hulpmiddelen kunnen reizen, konden zich aanmelden voor de gratis ov-kaart. Een groep van 28 inwoners doet mee, meldt RTV Zulthe. Tijdens deze periode behouden zijn hun wmo-pas. Dit betekent dat de deelnemers zelf de keuze kunnen maken hoe zij reizen: met de taxi of met het openbaar vervoer.

Groep 80-plussers groeit vanaf 2030

Alle deelnemers krijgen daarnaast een extra pas, zodat er iemand kan meereizen om te helpen of voor de gezelligheid. De gemeente doet mee aan de proef om wmo’ers de mogelijkheid te bieden om zelfstandiger te reizen. Dit wordt als belangrijk gezien omdat de groep tachtigplussers groeit vanaf 2030. Om het wmo-vervoer te blijven garanderen, wil de gemeente onderzoeken of reizen met het openbaar vervoer voor een deel van deze groep een mogelijk is.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Groningse gemeente start proef met gratis OV voor wmo’ers | TaxiPro
Regen, wmo-vervoer, ouderen

Groningse gemeente start proef met gratis OV voor wmo’ers

Impressie van wmo-vervoer. Foto: Forseti

In de gemeente Westerkwartier gaat op 1 januari 2022 een proef van start waarbij wmo-pashouders een half jaar gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Zo wil de gemeente het wmo-vervoer toegankelijk houden. 

Wmo-pashouders onder de tachtig jaar die zelfstandig en zonder hulpmiddelen kunnen reizen, konden zich aanmelden voor de gratis ov-kaart. Een groep van 28 inwoners doet mee, meldt RTV Zulthe. Tijdens deze periode behouden zijn hun wmo-pas. Dit betekent dat de deelnemers zelf de keuze kunnen maken hoe zij reizen: met de taxi of met het openbaar vervoer.

Groep 80-plussers groeit vanaf 2030

Alle deelnemers krijgen daarnaast een extra pas, zodat er iemand kan meereizen om te helpen of voor de gezelligheid. De gemeente doet mee aan de proef om wmo’ers de mogelijkheid te bieden om zelfstandiger te reizen. Dit wordt als belangrijk gezien omdat de groep tachtigplussers groeit vanaf 2030. Om het wmo-vervoer te blijven garanderen, wil de gemeente onderzoeken of reizen met het openbaar vervoer voor een deel van deze groep een mogelijk is.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.