Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel

Lelystad zet leerlingenvervoer na verloren rechtszaak weer in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

Vanwege een overtreding tijdens de vorige aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer, heeft de gemeente Lelystad het vervoer opnieuw in de markt gezet. Het huidige tijdelijke contract loopt per 1 mei af. De gemeente wil vanaf dan een overeenkomst aangaan voor 7 jaar en 8 weken. 

Gedurende de vorige aanbestedingsprocedure spande Taxicentrale Witteveen een rechtszaak aan. Het bedrijf was het namelijk niet eens met de gunningsbeslissing van de gemeente. Witteveen verzorgde in het schooljaar 2020/2021 het leerlingenvervoer in de gemeente. Afgelopen februari werd het vervoer opnieuw in de markt gezet voor een periode van zeven jaar.

De gemeente wilde de opdracht uit laten voeren door Van Slooten, het bedrijf dat als beste uit de bus kwam. Deze vervoerder nam het vervoer met de start van het huidige schooljaar over van Witteveen. Het contract met Witteveen liep namelijk af en een verlenging werd niet als optie gezien. Omdat er tijdens de nieuwe aanbestedingsprocedure een onaangekondigde herberekening van de scores is gedaan, heeft de rechter echter een streep gezet door het besluit om het vervoer definitief aan Van Slooten te gunnen.

Korting op de ingediende totaalprijs

Het vervoer moest opnieuw aanbesteed worden en is weer met een lange looptijd in de markt gezet. Hiervoor is onder andere gekozen om een redelijke terugverdienperiode te bieden aan de vervoerder en om een grote mate van continuïteit te bieden. Anders dan in het vorige bestek worden inschrijvingen beoordeeld op basis van het principe gunnen op waarde, waarbij op de ingediende totaalprijs een maximale fictieve korting van 900.000 euro voor kwaliteit gegeven kan worden.

Onder kwaliteit vallen communicatie en wijzigingen, waarmee inschrijvers 100.000 euro korting kunnen ‘verdienen’. Hetzelfde geldt voor enerzijds de visie op duurzaamheid en efficiënte organisatie van het leerlingenvervoer en anderzijds klanttevredenheid. Daarnaast moeten er nog drie cases uitgewerkt worden, waar elk 200.000 euro korting mee verdiend kan worden.

Informatiebijeenkomst

Als minimaal twee inschrijvers dit verzoeken, bestaat er de mogelijkheid tot het organiseren van een informatiebijeenkomst. Hierbij kunnen mondeling inhoudelijke vragen over de lopende aanbesteding worden gesteld aan de gemeente. Inschrijven kan tot en met 8 februari 2022. De definitieve gunning wordt op 22 maart 2022 verwacht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lelystad zet leerlingenvervoer na verloren rechtszaak weer in de markt | TaxiPro
Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel

Lelystad zet leerlingenvervoer na verloren rechtszaak weer in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

Vanwege een overtreding tijdens de vorige aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer, heeft de gemeente Lelystad het vervoer opnieuw in de markt gezet. Het huidige tijdelijke contract loopt per 1 mei af. De gemeente wil vanaf dan een overeenkomst aangaan voor 7 jaar en 8 weken. 

Gedurende de vorige aanbestedingsprocedure spande Taxicentrale Witteveen een rechtszaak aan. Het bedrijf was het namelijk niet eens met de gunningsbeslissing van de gemeente. Witteveen verzorgde in het schooljaar 2020/2021 het leerlingenvervoer in de gemeente. Afgelopen februari werd het vervoer opnieuw in de markt gezet voor een periode van zeven jaar.

De gemeente wilde de opdracht uit laten voeren door Van Slooten, het bedrijf dat als beste uit de bus kwam. Deze vervoerder nam het vervoer met de start van het huidige schooljaar over van Witteveen. Het contract met Witteveen liep namelijk af en een verlenging werd niet als optie gezien. Omdat er tijdens de nieuwe aanbestedingsprocedure een onaangekondigde herberekening van de scores is gedaan, heeft de rechter echter een streep gezet door het besluit om het vervoer definitief aan Van Slooten te gunnen.

Korting op de ingediende totaalprijs

Het vervoer moest opnieuw aanbesteed worden en is weer met een lange looptijd in de markt gezet. Hiervoor is onder andere gekozen om een redelijke terugverdienperiode te bieden aan de vervoerder en om een grote mate van continuïteit te bieden. Anders dan in het vorige bestek worden inschrijvingen beoordeeld op basis van het principe gunnen op waarde, waarbij op de ingediende totaalprijs een maximale fictieve korting van 900.000 euro voor kwaliteit gegeven kan worden.

Onder kwaliteit vallen communicatie en wijzigingen, waarmee inschrijvers 100.000 euro korting kunnen ‘verdienen’. Hetzelfde geldt voor enerzijds de visie op duurzaamheid en efficiënte organisatie van het leerlingenvervoer en anderzijds klanttevredenheid. Daarnaast moeten er nog drie cases uitgewerkt worden, waar elk 200.000 euro korting mee verdiend kan worden.

Informatiebijeenkomst

Als minimaal twee inschrijvers dit verzoeken, bestaat er de mogelijkheid tot het organiseren van een informatiebijeenkomst. Hierbij kunnen mondeling inhoudelijke vragen over de lopende aanbesteding worden gesteld aan de gemeente. Inschrijven kan tot en met 8 februari 2022. De definitieve gunning wordt op 22 maart 2022 verwacht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.