Touringcars Munckhof

Munckhof verkozen tot nieuwe travelpartner HvA en UvA

Munckhof gaat de buitenlandse dienstreizen voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) verzorgen. Zij wonnen hier onlangs de aanbesteding voor en zijn daarmee de nieuwe travelpartner van de onderwijsinstellingen. 

Munckhof heeft op verschillende gunningscriteria een beoordeling van ‘uitstekend’ gekregen. Onder meer het borgen van duurzaamheid in alle bedrijfs- en reisprocessen wordt als een duidelijke meerwaarde gezien. “De aanbestedende dienst heeft de ambitie om 25 procent van de ecologische voetafdruk te verminderen per 2026 en de bedoeling is dat ze dat dit jaar in beleid vastgelegd hebben”, aldus Munckhof.

De visie die Munckhof heeft op het gebied van duurzaamheid zou goed aansluiten op deze ambitie. “Het gaat hierbij enerzijds om de juiste keuzes maken voor wat betreft hoe men op reis gaat. Dus ervoor zorgen dat het goede voertuig wordt ingezet voor een reis. Wij zullen de opdrachtgever helpen op het gebied van duurzaamheid door reisalternatieven aan te dragen die bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.”

Transitie naar centraal reizen boeken

Een ander belangrijk gunningscriterium was het bijdragen aan de transitie van decentraal naar centraal reizen boeken. Momenteel maakt iedere faculteit binnen de HvA en de UvA nog zijn eigen keuzes als het gaat om waar een reis wordt geboekt. “Dat moet nu gecentraliseerd worden, en daar gaan wij bij helpen”, stelt Munckhof. “Met de nieuwe samenwerking worden namelijk alle reizen bij ons belegd en niet meer bij diverse leveranciers.”

Om dit te bewerkstelligen maken de onderwijsinstellingen gebruik van de hybride dienstverlening van Munckhof. Dat wil zeggen dat reizen zowel online als offline via de travel consultants geboekt kunnen worden. Hiermee biedt de vervoerder één passende totaaloplossing. Wanneer de daadwerkelijke eerste reisdatum zal zijn, is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.