Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel

De Fryske Marren kiest nieuwe vervoerders doelgroepenvervoer

De Vier Gewesten, Taxicentrale Witteveen en ITS-reizen.nl zijn de nieuwe vervoerders waarmee de gemeente De Fryske Marren in zee gaat na een aanbesteding voor vier raamovereenkomsten voor doelgroepenvervoer, waaronder vraagafhankelijk- en routegebonden vervoer.

De tender was verdeeld in vier percelen: vraagafhankelijk vervoer, routegebonden vervoer Noord, Routegebonden vervoer Zuid en Routegebonden vervoer Bewegingsonderwijs. De gemeente wilde per perceel één raamovereenkomst sluiten met één vervoerder. Bedrijven konden wel meedingen naar meerder percelen. De contracten gaan op 1 augustus in en lopen tot en met 31 augustus 2027.

Vier percelen, drie vervoerders

In het eerste perceel ging het om wmo-vervoer. Dat is gegund aan De Vier Gewesten.

Taxicentrale Witteveen gaat het leerlingenvervoer in zowel perceel 2 als 3 rijden. Het bedrijf was voor die beide percelen de enige inschrijver. Perceel 2 betreft het gebied in de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Opsterland, Smallingerland, Sûdwest-Fryslân, Tynaarlo en Waadhoeke. Daarin gaat het om zo’n 170 leerlingen. Perceel 3 omvat het vervoer van leerlingen naar bestemmingen binnen de gemeenten De Fryske Marren, Grave, Heerenveen, Lelystad, Noordoostpolder, Weststellingwerf en Zwolle. Dat zijn zo’n 86 leerlingen.

Perceel 4 gaat naar ITS-reizen.nl. De vervoerder gaat routegebonden vervoer van groepen basisschoolleerlingen en begeleiders verzorgen tussen de school en de locatie van het bewegingsonderwijs. Het gaat om zo’n 37 groepen per week.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.