Elektrisch laden. Foto: ProMedia (VK)

PMW blijft leerlingenvervoerder in West Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal zet de samenwerking met Personenvervoer Maas en Waal (PMW) voort. Het bedrijf blijft vanaf 1 augustus van dit jaar het leerlingenvervoer verzorgen. Dat is de uitkomst van een aanbesteding. Het contract is afgesloten voor drie jaar met een mogelijkheid tot verlengen van nog eens twee jaar.

Personenvervoer Maas en Waal gaat een aantal elektrische taxi’s en voertuigen op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) inzetten. Directeur Geert Eikhout van Personenvervoer Maas en Waal is blij dat hij door kan gaan met het leerlingenvervoer in West Maas en Waal. “Nagenoeg al onze professionele chauffeurs hebben wij hierdoor kunnen behouden en zelfs nog moeten uitbreiden.”

Het bedrijf gaan zijn elektrisch wagenpark voor meer opdrachtgevers uitbreiden. PMW is een paar jaar geleden al begonnen met het steeds verder verduurzamen van zijn voertuigen. Op de eigen locatie in Beneden Leeuwen beschikt de vervoerder over een eigen tank om HVO te kunnen tanken.

Gunningscriteria

De gemeente zegt in een bericht op de eigen website dat er bij deze aanbesteding vooral ingezet is op duurzaamheid. Uit de aanbestedingsdocumenten valt dat niet op te maken. Daaruit blijkt dat prijs het voornaamste gunningscriterium was voor beide percelen (60 procent), gevolgd door communicatie (20 procent), veiligheid (10 procent) en duurzaamheid (10 procent). In de inschrijvingsrichtlijnen gaf de gemeente wel aan de inzet van duurzamer materieel te waarderen en ernaar te streven het gebruik van schone transportbrandstoffen stimuleren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.