150 RITTEN PER DAG

Connexxion verzorgt leerlingenvervoer in Eindhoven en Waalre

Connexxion mag vanaf de komende schoolperiode tot zeker 2027 het leerlingenvervoer in Eindhoven en Waalre uitvoeren. In totaal gaat het om het vervoer van zo’n 800 leerlingen naar en van school.

Onderwijswethouders Stijn Steenbakkers (Eindhoven) en Liesbeth Sjouw (Waalre) en Lucien Brouwers (directeur Connexxion Taxi Services) hebben gezamenlijk de samenwerking bekrachtigd en de overeenkomst ondertekend. In de openbare aanbesteding is onder meer gekeken naar kwaliteit, communicatie met betrokkenen en duurzaamheid.

Elektrisch

Vanaf de eerste dag van het nieuwe schooljaar verzorgt Connexxion zo’n 150 ritten per dag. Passagiers zijn leerlingen die niet het reguliere onderwijs volgen, maar naar andere scholen in de regio gaan waar zij de ondersteuning, zorg en/of begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Alle vervoersbewegingen zijn volledig elektrisch. Connexxion, onderdeel van Transdev Nederland, schaft voor deze opdracht bijna honderd nieuwe elektrische taxi’s en taxibussen aan. De samenwerking tussen de gemeenten en de vervoerder betekent ook uiting geven aan het streven naar een duurzaam personeelsbestand. Het Werkgelegenheidsteam van de gemeente Eindhoven geeft ondersteuning bij de personeelswerving en kijkt daarbij ook naar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zaanstreek

De uitkomst van de aanbesteding voor het Zaanse doelgroepenvervoer is dat Noot personenvervoer uit Ede alle doelgroepen vervoert vanaf 1 augustus. Wethouder Zorg Harrie van der Laan: “Noot scoort het hoogst in de aanbesteding op kwaliteit. Dat is voor ons erg belangrijk. Wij willen dat Zaankanters die in aanmerking komen voor doelgroepenvervoer eenvoudig en snel hun vervoer kunnen regelen en dat er goed opgeleide chauffeurs rijden met kennis van zaken. Wij hebben er vertrouwen in dat Noot deze kwaliteit zal leveren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Connexxion verzorgt leerlingenvervoer in Eindhoven en Waalre | TaxiPro
150 RITTEN PER DAG

Connexxion verzorgt leerlingenvervoer in Eindhoven en Waalre

Connexxion mag vanaf de komende schoolperiode tot zeker 2027 het leerlingenvervoer in Eindhoven en Waalre uitvoeren. In totaal gaat het om het vervoer van zo’n 800 leerlingen naar en van school.

Onderwijswethouders Stijn Steenbakkers (Eindhoven) en Liesbeth Sjouw (Waalre) en Lucien Brouwers (directeur Connexxion Taxi Services) hebben gezamenlijk de samenwerking bekrachtigd en de overeenkomst ondertekend. In de openbare aanbesteding is onder meer gekeken naar kwaliteit, communicatie met betrokkenen en duurzaamheid.

Elektrisch

Vanaf de eerste dag van het nieuwe schooljaar verzorgt Connexxion zo’n 150 ritten per dag. Passagiers zijn leerlingen die niet het reguliere onderwijs volgen, maar naar andere scholen in de regio gaan waar zij de ondersteuning, zorg en/of begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Alle vervoersbewegingen zijn volledig elektrisch. Connexxion, onderdeel van Transdev Nederland, schaft voor deze opdracht bijna honderd nieuwe elektrische taxi’s en taxibussen aan. De samenwerking tussen de gemeenten en de vervoerder betekent ook uiting geven aan het streven naar een duurzaam personeelsbestand. Het Werkgelegenheidsteam van de gemeente Eindhoven geeft ondersteuning bij de personeelswerving en kijkt daarbij ook naar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zaanstreek

De uitkomst van de aanbesteding voor het Zaanse doelgroepenvervoer is dat Noot personenvervoer uit Ede alle doelgroepen vervoert vanaf 1 augustus. Wethouder Zorg Harrie van der Laan: “Noot scoort het hoogst in de aanbesteding op kwaliteit. Dat is voor ons erg belangrijk. Wij willen dat Zaankanters die in aanmerking komen voor doelgroepenvervoer eenvoudig en snel hun vervoer kunnen regelen en dat er goed opgeleide chauffeurs rijden met kennis van zaken. Wij hebben er vertrouwen in dat Noot deze kwaliteit zal leveren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.