Munckhof
Gegunde opdracht

Munckhof mag Vervoer op Maat IJmond verzorgen

Taxibusjes van Munckhof.Foto: Munckhof

Vervoersbedrijf Munckhof wordt verantwoordelijk voor het Vervoer op Maat in IJmond, een regio in de provincie Noord-Holland. Dat meldt IJmond Werkt!, die fungeert als opdrachtgever, via TenderNed. De opdracht behelst collectief vervoer op vastgelegde ophaal- en brengtijden van huisadressen naar werklocaties en omgekeerd.

“Dit kan tot maximaal 10 kilometer buiten de gemeentegrenzen Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen zijn”, zo valt er te lezen in het Programma van Eisen. Munckhof verzorgt met het aangaan van deze opdracht de planning, registratie, klachtenafhandeling en communicatie richting de opdrachtgever.

Het vervoersbedrijf is tevens verantwoordelijk voor de route- en ritplanning en de uitvoering van het vervoer. “Iedere deelnemer van Vervoer op Maat die op dagbasis beschikbaar is om vervoerd te worden, moeten ook op de desbetreffende dag(en) vervoerd worden. Dit ongeacht het aantal vervoersmiddelen (taxi’s, busjes en bussen) die daarvoor nodig zijn.” De opdracht gaat momenteel over zo’n zestig deelnemers. “Het aantal te vervoeren deelnemers wijzigt voor en tijdens de uitvoering van de opdracht”, zo laat IJmond Werkt! weten.

Oudjaarsdag

In totaal hebben drie vervoersbedrijven zich ingeschreven voor deze opdracht. Tijdens de gunning van deze openbare aanbesteding, werd vooral gekeken naar de kwaliteit van het vervoer en naar de prijs. Kwaliteit woog voor slechts 30 procent mee in de gunning. De prijs woog voor 70 procent mee. De overeenkomst tussen beide partijen werd op oudjaarsdag gesloten.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.