Leerlingenvervoer Munckhof
Ontevreden

Ouders willen leerlingenvervoer hoogbegaafde kinderen

Foto ter illustratie. Foto: Munckhof
Voor hoogbegaafde basisschoolkinderen uit de gemeente Krimpenerwaard is op het gebied van leerlingenvervoer niets geregeld. Volgens Het Kontakt Krimpenerwaard hebben gefrustreerde ouders besloten hun kinderen van het gespecialiseerde onderwijs te halen.

Ouders zijn blij met het passende, voltijds hoogbegaafdenonderwijs dat bijvoorbeeld OBS De Schakels-HBOO in Oudewater aanbiedt, maar er is geen leerlingenvervoer beschikbaar. Sommige ouders brengen en halen hun kinderen via een carpoolschema, anderen hebben hun kinderen van school moeten halen omdat carpoolen voor hen om verschillende redenen geen optie is. Ouders vinden het krom dat de gemeente Krimpenerwaard geen leerlingenvervoer wil regelen en ouders ook niet in staat stelt van een onkostenregeling gebruik te maken. Krimpen aan den IJssel en Gouda hebben wel leerlingenvervoer van en naar gespecialiseerd onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen opgezet.

‘Geen aanleiding’

‘Basisscholen binnen de gemeente zijn zelf verantwoordelijk voor het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen‘, meldt de gemeente Krimpenerwaard in een verklaring aan Het Kontakt. ‘Dat betekent dat de betreffende leerlingen bij elke basisschool terecht kunnen. Als wordt gekozen voor een school die verder weg is, zet de gemeente hiervoor geen leerlingenvervoer in. We volgen hiermee landelijke wetgeving en beleid. Wij zien momenteel geen aanleiding om dit beleid te wijzigen. Wel blijven we ontwikkelingen rondom dit onderwerp volgen’. Ouders vinden passend onderwijs op reguliere basisscholen vaak niet voldoen en geven de voorkeur aan gespecialiseerde scholen, zoals De Schakels.

Auteur: Jacques Geluk

5 reacties op “Ouders willen leerlingenvervoer hoogbegaafde kinderen”

Ronald Molenaar|28.07.22|12:47

Wat wordt de volgende? Ouders boos dat chauffeurs geen boterhammen wil smeren en de was niet ophangen?
Kom op zeg,mijn dochter ging ook gewoon zelf naar school.En als je dan de keuze maakt voor een andere school mag je best ook de gevolgen dragen.

Peter Walgreen|28.07.22|17:39

Helemaal met Ronald eens.

Peter Zopfi|28.07.22|18:43

Er zijn natuurlijk ook ouders, die om wat voor redenen GEEN auto bezitten omdat het gewoon niet te betalen is in dit land!!!

Marion Max|29.07.22|18:45

die hoogbegaafde kinderen vervelen zich dood op een normale school, krijgen daar geen uitdagingen in en zijn vele malen meer verder in de les stof omdat het voor hun appeltje eitje is.

Ton van Dalfsen|30.07.22|12:42

Dus voor die kinderen APPELTJE EITJE om zelf met OV te reizen. Goeie uitdaging