Taxi Geerets De Leeuw
ISO

Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML mogen leerlingenvervoer blijven verzorgen na behalen certificaten

Taxibusje van personenvervoerder Geerets De Leeuw.Foto: Taxi Geerets De Leeuw

Personenvervoer Geerets De Leeuw en Personenvervoer Midden-Limburg (PML) behouden de nieuwe aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Noord-Limburg. Beide vervoerders mogen het schoolvervoer blijven verzorgen, na het behalen van nieuwe certificeringen. 

Het gaat hier om de certificeringen van ISO 9001, 14001 en 27001. Daarmee tonen vervoerders aan dat ze voldoen aan de strengste internationaal geaccepteerde normen op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieu en informatiebeveiliging.

Plan van aanpak

Om ervoor te zorgen dat de strenge ISO-eisen gehaald zouden worden, werd er een plan van aanpak gemaakt. In dat plan stond beschreven wat er allemaal moest gebeuren om aan de strenge ISO-eisen te voldoen. Kwaliteits- en organisatiemanagement Rozenhof Advies begeleidde dit traject.

Daarnaast werd de app van platform Bundeling ingeschakeld voor de interne communicatie. Volgens het Limburgse vervoersbedrijf was het spannend hoe dit zou uitpakken, omdat nog moest blijken of de chauffeurs, die vaak al jaren met dezelfde vertrouwde systemen werkten, deze app zouden omarmen.

Personenvervoer Geerets De Leeuw meldt inmiddels dat de app een groot succes is. Per maand vinden er meer dan 40.000 communicatie-acties plaats. “Zo’n 95 procent van ons personeel maakt momenteel gebruik van deze app”, laat kwaliteitsmanager Hans Janssen weten.

Voorheen maakten de chauffeurs gebruik van het chauffeursportaal van BS automatisering. Volgens Janssen verliep de interne communicatie daardoor een stuk moeizamer. “Chauffeurs moesten toen echt inloggen op het portaal. De Bundeling-app daarentegen staat gewoon op je telefoon. Iedereen heeft die dagelijks bij zich. Nu krijgen chauffeurs een melding op hun telefoon als er een bericht geplaatst is. Daar kunnen ze dan direct op reageren.”

Tot slot werd ook aan alle eisen voldaan op het gebied van milieumanagementsystemen, dankzij aanpassingen in de vernieuwde werkplaats van Personenvervoer Geerets De Leeuw. Zo heeft de nieuwe werkplaats een vloeistofdichte vloer en een betere afzuiging gekregen. Daarnaast is er ook apparatuur geïnstalleerd om roetmetingen uit te voeren. “Wij zijn helemaal up to date voor het onderhoud van de voertuigen, waarmee we nu ook zelf APK’s mogen uitvoeren.” De oude werkplaats van het bedrijf uit Ospel wordt omgebouwd tot schadeafdeling.

Trots

Toen in het voorjaar in de regio’s Noord- en Midden-Limburg het schoolvervoer opnieuw werd aanbesteed, was een van de eisen dat deelnemende partijen moesten voldoen aan deze ISO-normen. Inmiddels zijn Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML daar ruimschoots in geslaagd. Kwaliteitsmanager Hans Janssen is dan ook blij met het eindresultaat. “Als je dit met fantastische mensen binnen de kortste keren kan bereiken, dan mag je heel trots zijn.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML mogen leerlingenvervoer blijven verzorgen na behalen certificaten”

Piet Engelen|01.09.22|11:59

had niet anders verwacht zo,n mooi bedrijf

Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML mogen leerlingenvervoer blijven verzorgen na behalen certificaten | TaxiPro
Taxi Geerets De Leeuw
ISO

Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML mogen leerlingenvervoer blijven verzorgen na behalen certificaten

Taxibusje van personenvervoerder Geerets De Leeuw.Foto: Taxi Geerets De Leeuw

Personenvervoer Geerets De Leeuw en Personenvervoer Midden-Limburg (PML) behouden de nieuwe aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Noord-Limburg. Beide vervoerders mogen het schoolvervoer blijven verzorgen, na het behalen van nieuwe certificeringen. 

Het gaat hier om de certificeringen van ISO 9001, 14001 en 27001. Daarmee tonen vervoerders aan dat ze voldoen aan de strengste internationaal geaccepteerde normen op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieu en informatiebeveiliging.

Plan van aanpak

Om ervoor te zorgen dat de strenge ISO-eisen gehaald zouden worden, werd er een plan van aanpak gemaakt. In dat plan stond beschreven wat er allemaal moest gebeuren om aan de strenge ISO-eisen te voldoen. Kwaliteits- en organisatiemanagement Rozenhof Advies begeleidde dit traject.

Daarnaast werd de app van platform Bundeling ingeschakeld voor de interne communicatie. Volgens het Limburgse vervoersbedrijf was het spannend hoe dit zou uitpakken, omdat nog moest blijken of de chauffeurs, die vaak al jaren met dezelfde vertrouwde systemen werkten, deze app zouden omarmen.

Personenvervoer Geerets De Leeuw meldt inmiddels dat de app een groot succes is. Per maand vinden er meer dan 40.000 communicatie-acties plaats. “Zo’n 95 procent van ons personeel maakt momenteel gebruik van deze app”, laat kwaliteitsmanager Hans Janssen weten.

Voorheen maakten de chauffeurs gebruik van het chauffeursportaal van BS automatisering. Volgens Janssen verliep de interne communicatie daardoor een stuk moeizamer. “Chauffeurs moesten toen echt inloggen op het portaal. De Bundeling-app daarentegen staat gewoon op je telefoon. Iedereen heeft die dagelijks bij zich. Nu krijgen chauffeurs een melding op hun telefoon als er een bericht geplaatst is. Daar kunnen ze dan direct op reageren.”

Tot slot werd ook aan alle eisen voldaan op het gebied van milieumanagementsystemen, dankzij aanpassingen in de vernieuwde werkplaats van Personenvervoer Geerets De Leeuw. Zo heeft de nieuwe werkplaats een vloeistofdichte vloer en een betere afzuiging gekregen. Daarnaast is er ook apparatuur geïnstalleerd om roetmetingen uit te voeren. “Wij zijn helemaal up to date voor het onderhoud van de voertuigen, waarmee we nu ook zelf APK’s mogen uitvoeren.” De oude werkplaats van het bedrijf uit Ospel wordt omgebouwd tot schadeafdeling.

Trots

Toen in het voorjaar in de regio’s Noord- en Midden-Limburg het schoolvervoer opnieuw werd aanbesteed, was een van de eisen dat deelnemende partijen moesten voldoen aan deze ISO-normen. Inmiddels zijn Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML daar ruimschoots in geslaagd. Kwaliteitsmanager Hans Janssen is dan ook blij met het eindresultaat. “Als je dit met fantastische mensen binnen de kortste keren kan bereiken, dan mag je heel trots zijn.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Personenvervoer Geerets De Leeuw en PML mogen leerlingenvervoer blijven verzorgen na behalen certificaten”

Piet Engelen|01.09.22|11:59

had niet anders verwacht zo,n mooi bedrijf