Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Februari 2023

Tijdelijke maatregelen Valys opnieuw verlengd

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Valys gaat de tijdelijke maatregelen, die in augustus al eens verlengd zijn, nogmaals verlengen. Reden hiervoor is dat Valys naar eigen zeggen nog steeds kampt met een personeelstekort. Daarnaast meldt de zorgvervoerder dat ook het ziekteverzuim onder chauffeurs een belangrijke rol speelt in de beslissing om de tijdelijke maatregelen opnieuw te verlengen. Valys vraagt reizigers daarom hun ritten ruim van tevoren te boeken.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag moeten reizigers die gebruik willen maken van het vervoer van Valys, minimaal 24 uur van tevoren hun rit reserveren. Op de andere dagen – vrijdag, zaterdag of zondag – dienen de ritten zelfs minimaal 48 uur van tevoren gereserveerd te worden.

Impact

Valys realiseert zich dat de tijdelijke maatregelen impact hebben op de mensen die gebruik maken van hun diensten. Toch zijn deze maatregelen volgens de zorgvervoerder nodig om iedereen op een zo goed mogelijke manier te kunnen bedienen. “Helaas hebben we nog steeds een personeelstekort, nemen de Covid-besmettingen onder chauffeurs toe en staat de griepperiode voor de deur”, zo legt Valys uit op hun website. “Daarom worden de tijdelijke maatregelen nogmaals verlengd tot en met eind februari 2023.”

Evaluaties met VWS

Tot slot laat Valys weten de tijdelijke maatregelen en de effecten daarvan te evalueren met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook verschillende cliënten- en belangenorganisaties nemen daaraan deel. “Het doel van deze evaluaties is om met elkaar te bekijken wanneer en op welke wijze wij de tijdelijke maatregelen mogelijk kunnen versoepelen, zonder daarbij het belang van de voorspelbaarheid en de betrouwbaarheid van het vervoer uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt is nog steeds dat de maatregelen zo kort mogelijk duren.” Uiterlijk eind januari informeert Valys haar reizigers over hoe de situatie op dat moment is en wat ze vanaf maart volgend jaar kunnen verwachten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Tijdelijke maatregelen Valys opnieuw verlengd”

D.j. Huppelde|09.11.22|16:02

das apart, ik heb mijn werkgever aangeboden om Valys te gaan rijden maar daar was
geen werk genoeg en ze hadden genoeg OPROEP krachten beschikbaar.

Daar ga je dan met je 20 jaar in vaste dienst, vreemde gang van zaken moet ik zeggen.

Tijdelijke maatregelen Valys opnieuw verlengd | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Februari 2023

Tijdelijke maatregelen Valys opnieuw verlengd

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Valys gaat de tijdelijke maatregelen, die in augustus al eens verlengd zijn, nogmaals verlengen. Reden hiervoor is dat Valys naar eigen zeggen nog steeds kampt met een personeelstekort. Daarnaast meldt de zorgvervoerder dat ook het ziekteverzuim onder chauffeurs een belangrijke rol speelt in de beslissing om de tijdelijke maatregelen opnieuw te verlengen. Valys vraagt reizigers daarom hun ritten ruim van tevoren te boeken.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag moeten reizigers die gebruik willen maken van het vervoer van Valys, minimaal 24 uur van tevoren hun rit reserveren. Op de andere dagen – vrijdag, zaterdag of zondag – dienen de ritten zelfs minimaal 48 uur van tevoren gereserveerd te worden.

Impact

Valys realiseert zich dat de tijdelijke maatregelen impact hebben op de mensen die gebruik maken van hun diensten. Toch zijn deze maatregelen volgens de zorgvervoerder nodig om iedereen op een zo goed mogelijke manier te kunnen bedienen. “Helaas hebben we nog steeds een personeelstekort, nemen de Covid-besmettingen onder chauffeurs toe en staat de griepperiode voor de deur”, zo legt Valys uit op hun website. “Daarom worden de tijdelijke maatregelen nogmaals verlengd tot en met eind februari 2023.”

Evaluaties met VWS

Tot slot laat Valys weten de tijdelijke maatregelen en de effecten daarvan te evalueren met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook verschillende cliënten- en belangenorganisaties nemen daaraan deel. “Het doel van deze evaluaties is om met elkaar te bekijken wanneer en op welke wijze wij de tijdelijke maatregelen mogelijk kunnen versoepelen, zonder daarbij het belang van de voorspelbaarheid en de betrouwbaarheid van het vervoer uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt is nog steeds dat de maatregelen zo kort mogelijk duren.” Uiterlijk eind januari informeert Valys haar reizigers over hoe de situatie op dat moment is en wat ze vanaf maart volgend jaar kunnen verwachten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Tijdelijke maatregelen Valys opnieuw verlengd”

D.j. Huppelde|09.11.22|16:02

das apart, ik heb mijn werkgever aangeboden om Valys te gaan rijden maar daar was
geen werk genoeg en ze hadden genoeg OPROEP krachten beschikbaar.

Daar ga je dan met je 20 jaar in vaste dienst, vreemde gang van zaken moet ik zeggen.