Jan Ollefers, directeur Taxi Overgaauw
Zuid-Holland

Taxi Overgaauw stopt met doelgroepenvervoer

Jan Ollefers, directeur van Taxi Overgaauw, heeft besloten te stoppen met het doelgroepenvervoer. Hij gaat meer tijd vrijmaken voor zijn passies. Foto: Taxi Overgaauw/Peter de Jong

Taxi Overgaauw stopt per 1 februari 2023 met haar bedrijfsactiviteiten en het doelgroepenvervoer, waar onder andere het school-, ziekenvervoer en het VP Flex Vervoer onder vallen. Dat heeft het taxibedrijf uit Zuidland op haar eigen website bekend gemaakt. Directeur Jan Ollefers gaat naar eigen zeggen meer tijd vrijmaken voor zijn passies.

Het vervoer dat Taxi Overgaauw nu voor VP Flex verzorgt, wordt overgenomen door Taxi Nijholt uit Oostvoorne en door Niemantsverdriet uit Spijkenisse. ‘Taxi Nijholt verzorgde al leerlingenvervoer en vervoer Jeugdwet voor VP-Flexen en krijgt dus een uitbreiding van haar werkzaamheden’, zo schrijft Taxi Overgaauw. ‘Voor Niemantsverdriet is het een vervoersopdracht waaraan zij in het verleden al invulling gaven en dat gaan zij nu dus weer doen, met name in de gemeente Nissewaard.’

“Ik ga als eenmanszaak verder”, legt Ollefers desgevraagd uit aan TaxiPro. “Ik ga kijken of mij dat bevalt. Dat weet ik momenteel nog niet, want ik heb dat nog nooit gedaan. Misschien kom ik er over een halfjaar achter dat mij dit toch niet bevalt. Als dat het geval is, dan verkoop ik ook mijn laatste twee voertuigen.”

Geruisloze overgang

Taxi Nijholt en Niemantsverdriet trekken bij de overgang van het doelgroepenvervoer gezamenlijk met elkaar op. Bij de overgang zal tevens nauw worden samengewerkt met Taxi Overgaauw. ‘Alle medewerkers van Taxi Overgaauw krijgen bij Taxi Nijholt en Niemantsverdriet een baan aangeboden’, aldus het Zuidlandse taxibedrijf. ‘Er wordt door alle partijen gewerkt aan een geruisloze overgang van het vervoer. Allen hebben het volste vertrouwen in een succesvolle doorstart.’ De aanpassing is volgens Taxi Overgaauw al afgestemd met de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.

Oldtimers

Huidig directeur Jan Ollefers heeft naar eigen zeggen deze beslissing genomen, om meer tijd voor zijn passies vrij te maken. Zo gaat hij zelf weer af en toe achter het stuur van zijn eigen taxi en (rolstoel)bus zitten. Anderzijds gaat hij tijd vrijmaken voor zijn gezin en voor zijn andere hobby: het verzamelen en opknappen van oude taxi’s en oldtimers. “Dat vind ik gewoon leuk. Ik heb een aantal oldtimers, waarvan er één al tien jaar werkloos in de garage staat. Dat is een Engelse taxi. Die zou ik graag eens rijdende willen maken.”

Na zijn 25-jarig jubileum en het 60-jarig bestaan van Taxi Overgaauw in 2019, draagt Ollefers naar eigen zeggen met een tevreden gevoel het stokje over aan de nieuwe partijen. “Het project is in handen van de juiste ondernemers. Iedereen komt goed terecht. Daar is allemaal voor gezorgd”, aldus de Taxi Overgaauw-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Overgaauw stopt met doelgroepenvervoer | TaxiPro
Jan Ollefers, directeur Taxi Overgaauw
Zuid-Holland

Taxi Overgaauw stopt met doelgroepenvervoer

Jan Ollefers, directeur van Taxi Overgaauw, heeft besloten te stoppen met het doelgroepenvervoer. Hij gaat meer tijd vrijmaken voor zijn passies. Foto: Taxi Overgaauw/Peter de Jong

Taxi Overgaauw stopt per 1 februari 2023 met haar bedrijfsactiviteiten en het doelgroepenvervoer, waar onder andere het school-, ziekenvervoer en het VP Flex Vervoer onder vallen. Dat heeft het taxibedrijf uit Zuidland op haar eigen website bekend gemaakt. Directeur Jan Ollefers gaat naar eigen zeggen meer tijd vrijmaken voor zijn passies.

Het vervoer dat Taxi Overgaauw nu voor VP Flex verzorgt, wordt overgenomen door Taxi Nijholt uit Oostvoorne en door Niemantsverdriet uit Spijkenisse. ‘Taxi Nijholt verzorgde al leerlingenvervoer en vervoer Jeugdwet voor VP-Flexen en krijgt dus een uitbreiding van haar werkzaamheden’, zo schrijft Taxi Overgaauw. ‘Voor Niemantsverdriet is het een vervoersopdracht waaraan zij in het verleden al invulling gaven en dat gaan zij nu dus weer doen, met name in de gemeente Nissewaard.’

“Ik ga als eenmanszaak verder”, legt Ollefers desgevraagd uit aan TaxiPro. “Ik ga kijken of mij dat bevalt. Dat weet ik momenteel nog niet, want ik heb dat nog nooit gedaan. Misschien kom ik er over een halfjaar achter dat mij dit toch niet bevalt. Als dat het geval is, dan verkoop ik ook mijn laatste twee voertuigen.”

Geruisloze overgang

Taxi Nijholt en Niemantsverdriet trekken bij de overgang van het doelgroepenvervoer gezamenlijk met elkaar op. Bij de overgang zal tevens nauw worden samengewerkt met Taxi Overgaauw. ‘Alle medewerkers van Taxi Overgaauw krijgen bij Taxi Nijholt en Niemantsverdriet een baan aangeboden’, aldus het Zuidlandse taxibedrijf. ‘Er wordt door alle partijen gewerkt aan een geruisloze overgang van het vervoer. Allen hebben het volste vertrouwen in een succesvolle doorstart.’ De aanpassing is volgens Taxi Overgaauw al afgestemd met de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.

Oldtimers

Huidig directeur Jan Ollefers heeft naar eigen zeggen deze beslissing genomen, om meer tijd voor zijn passies vrij te maken. Zo gaat hij zelf weer af en toe achter het stuur van zijn eigen taxi en (rolstoel)bus zitten. Anderzijds gaat hij tijd vrijmaken voor zijn gezin en voor zijn andere hobby: het verzamelen en opknappen van oude taxi’s en oldtimers. “Dat vind ik gewoon leuk. Ik heb een aantal oldtimers, waarvan er één al tien jaar werkloos in de garage staat. Dat is een Engelse taxi. Die zou ik graag eens rijdende willen maken.”

Na zijn 25-jarig jubileum en het 60-jarig bestaan van Taxi Overgaauw in 2019, draagt Ollefers naar eigen zeggen met een tevreden gevoel het stokje over aan de nieuwe partijen. “Het project is in handen van de juiste ondernemers. Iedereen komt goed terecht. Daar is allemaal voor gezorgd”, aldus de Taxi Overgaauw-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.