ANP - Wmo-vervoer
Motie

PvdA Katwijk in de bres voor nachtreizigers Regiotaxi

Oudere vrouw wordt door chauffeur uit de taxi geholpen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/David Rozing

De fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) in Katwijk heeft een motie ingediend voor reizigers die in de nachtelijke uren gebruik maken van de Regiotaxi. Sinds 1 januari is er een nieuwe aanbieder van deze vervoerdienst. Die heeft besloten nachtritten te schrappen. Volgens de PvdA maken zo’n twintig inwoners gebruik van dergelijke ritten. De partij vindt dat voor die mensen een oplossing moet komen, zoals gesubsidieerd nachtvervoer.

“Wij vinden dat Katwijk drempelvrij moet zijn voor iedereen en dat je altijd, wie je ook bent, gewoon mee moet kunnen doen in de samenleving”, begon fractievoorzitter Matthijs van Tuijl zijn betoog in de Katwijkse gemeenteraad. Volgens Van Tuijl is dat namelijk sinds het begin van dit jaar niet meer het geval.

Sinds 1 januari is een nieuwe vervoerder verantwoordelijk voor de Regiotaxi in de gemeente Katwijk. De nieuwe vervoerder voert ’s nachts geen ritten meer uit, waardoor gebruikers in de nachtelijke uren geen gebruik meer kunnen maken van de Regiotaxi. ‘De mogelijkheid om tussen 01:00 en 06:00 ’s nachts te reizen komt hiermee te vervallen voor mensen, die in sommige gevallen afhankelijk zijn van de Regiotaxi voor betaalbaar en toegankelijk vervoer’, zo stelt de partij in de motie.

Oplossing op maat

Uit antwoorden op informatieve vragen die de PvdA stelde, blijkt dat vorig jaar 21 mensen in de nachtelijke uren gebruik maakten van de Regiotaxi. Ondanks het relatief kleine aantal nachtritten wil de partij toch een oplossing hiervoor hebben, omdat er volgens hen in Katwijk geen gesubsidieerd alternatief is voor nachtvervoer. Inwoners zijn daarom overgeleverd aan duurdere, particuliere taxidiensten, zo stelt de partij. “Iedereen heeft recht op vervoer. Ook het kleine aantal mensen dat nachtritten maakt met de Regiotaxi”, zo is Van Tuijl van mening. “Juist omdat het gaat over een kleine groep mensen, moet een oplossing op maat mogelijk zijn.”

De PvdA diende daarom vorige week donderdag een motie in. De motie roep het college van burgemeester en wethouders (B&W) op binnen Holland Rijnland (samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten) een maatwerkoplossing uit te werken, waarmee nachtvervoer weer mogelijk wordt voor reizigers met een Wmo-indicatie. Mocht dat niet lukken, dan wil de partij gesubsidieerd nachtvervoer in de gemeente Katwijk mogelijk maken. De kosten van deze vervoersoptie mogen volgens de PvdA niet hoger komen te liggen dan die van de Regiotaxi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

PvdA Katwijk in de bres voor nachtreizigers Regiotaxi | TaxiPro
ANP - Wmo-vervoer
Motie

PvdA Katwijk in de bres voor nachtreizigers Regiotaxi

Oudere vrouw wordt door chauffeur uit de taxi geholpen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/David Rozing

De fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) in Katwijk heeft een motie ingediend voor reizigers die in de nachtelijke uren gebruik maken van de Regiotaxi. Sinds 1 januari is er een nieuwe aanbieder van deze vervoerdienst. Die heeft besloten nachtritten te schrappen. Volgens de PvdA maken zo’n twintig inwoners gebruik van dergelijke ritten. De partij vindt dat voor die mensen een oplossing moet komen, zoals gesubsidieerd nachtvervoer.

“Wij vinden dat Katwijk drempelvrij moet zijn voor iedereen en dat je altijd, wie je ook bent, gewoon mee moet kunnen doen in de samenleving”, begon fractievoorzitter Matthijs van Tuijl zijn betoog in de Katwijkse gemeenteraad. Volgens Van Tuijl is dat namelijk sinds het begin van dit jaar niet meer het geval.

Sinds 1 januari is een nieuwe vervoerder verantwoordelijk voor de Regiotaxi in de gemeente Katwijk. De nieuwe vervoerder voert ’s nachts geen ritten meer uit, waardoor gebruikers in de nachtelijke uren geen gebruik meer kunnen maken van de Regiotaxi. ‘De mogelijkheid om tussen 01:00 en 06:00 ’s nachts te reizen komt hiermee te vervallen voor mensen, die in sommige gevallen afhankelijk zijn van de Regiotaxi voor betaalbaar en toegankelijk vervoer’, zo stelt de partij in de motie.

Oplossing op maat

Uit antwoorden op informatieve vragen die de PvdA stelde, blijkt dat vorig jaar 21 mensen in de nachtelijke uren gebruik maakten van de Regiotaxi. Ondanks het relatief kleine aantal nachtritten wil de partij toch een oplossing hiervoor hebben, omdat er volgens hen in Katwijk geen gesubsidieerd alternatief is voor nachtvervoer. Inwoners zijn daarom overgeleverd aan duurdere, particuliere taxidiensten, zo stelt de partij. “Iedereen heeft recht op vervoer. Ook het kleine aantal mensen dat nachtritten maakt met de Regiotaxi”, zo is Van Tuijl van mening. “Juist omdat het gaat over een kleine groep mensen, moet een oplossing op maat mogelijk zijn.”

De PvdA diende daarom vorige week donderdag een motie in. De motie roep het college van burgemeester en wethouders (B&W) op binnen Holland Rijnland (samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten) een maatwerkoplossing uit te werken, waarmee nachtvervoer weer mogelijk wordt voor reizigers met een Wmo-indicatie. Mocht dat niet lukken, dan wil de partij gesubsidieerd nachtvervoer in de gemeente Katwijk mogelijk maken. De kosten van deze vervoersoptie mogen volgens de PvdA niet hoger komen te liggen dan die van de Regiotaxi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.