Chauffeur, bestuurder
Regelgeving

Delft schaaft aan nieuwe verordening leerlingenvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

De gemeente Delft legt de hand aan een nieuwe verordening, namelijk: de Verordening bekostiging Leerlingenvervoer gemeente Delft 2023. Deze verordening regelt dat ouders in bepaalde situaties een vergoeding kunnen krijgen voor het vervoer van hun kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Tijdens de vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen op donderdag 26 januari, werd dit voorstel al besproken. Inhoudelijk is de verordening weinig veranderd. Een nieuwe indeling en aanpassingen in de tekst moeten de verordening duidelijker maken, zo schrijft de gemeente Delft op haar eigen website.

Wat de VVD betreft, was dat echter nog niet helemaal gelukt. “Wethouder Karin Schrederhof (Wonen, Zorg, Onderwijs en Sport) gaat voor de VVD uitzoeken of het vervoer ook wordt vergoed als ouders hun kind vanuit een bepaalde levensbeschouwing naar een andere school laten gaan. De VVD komt daar wellicht nog met een motie over in de raad.” Op donderdag 2 februari vindt er een raadsvergadering plaats, waarbij het voorstel Verordening bekostiging Leerlingenvervoer gemeente Delft 2023 een van de agendapunten is.

Gebrek aan chauffeurs

Daarnaast zal ook het probleem omtrent een gebrek aan chauffeurs niet onbesproken blijven. De wethouder van Hart voor Delft zegde namelijk toe om, samen met partijen als Werkse! (zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk), te gaan kijken hoe het gebrek aan chauffeurs in het leerlingenvervoer opgelost kan worden. “Dat personeelsgebrek zou leiden tot klachten van ouders was bij de wethouder niet bekend”, aldus de gemeente Delft.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Delft schaaft aan nieuwe verordening leerlingenvervoer | TaxiPro
Chauffeur, bestuurder
Regelgeving

Delft schaaft aan nieuwe verordening leerlingenvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

De gemeente Delft legt de hand aan een nieuwe verordening, namelijk: de Verordening bekostiging Leerlingenvervoer gemeente Delft 2023. Deze verordening regelt dat ouders in bepaalde situaties een vergoeding kunnen krijgen voor het vervoer van hun kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Tijdens de vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen op donderdag 26 januari, werd dit voorstel al besproken. Inhoudelijk is de verordening weinig veranderd. Een nieuwe indeling en aanpassingen in de tekst moeten de verordening duidelijker maken, zo schrijft de gemeente Delft op haar eigen website.

Wat de VVD betreft, was dat echter nog niet helemaal gelukt. “Wethouder Karin Schrederhof (Wonen, Zorg, Onderwijs en Sport) gaat voor de VVD uitzoeken of het vervoer ook wordt vergoed als ouders hun kind vanuit een bepaalde levensbeschouwing naar een andere school laten gaan. De VVD komt daar wellicht nog met een motie over in de raad.” Op donderdag 2 februari vindt er een raadsvergadering plaats, waarbij het voorstel Verordening bekostiging Leerlingenvervoer gemeente Delft 2023 een van de agendapunten is.

Gebrek aan chauffeurs

Daarnaast zal ook het probleem omtrent een gebrek aan chauffeurs niet onbesproken blijven. De wethouder van Hart voor Delft zegde namelijk toe om, samen met partijen als Werkse! (zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk), te gaan kijken hoe het gebrek aan chauffeurs in het leerlingenvervoer opgelost kan worden. “Dat personeelsgebrek zou leiden tot klachten van ouders was bij de wethouder niet bekend”, aldus de gemeente Delft.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.