FNV-demonstratie
Zorg- en leerlingenvervoer

Groningse wethouders over stakingen: ‘Inwoners gaan wederom hinder ondervinden’

Stakende FNV-leden. Foto ter illustratie.Foto: ProMedia/Sander van Vliet

De twee Groningse wethouders Carine Bloemhoff (Onderwijs) en Inge Jongman (Zorg en Welzijn) verwachten dat inwoners wederom last krijgen van de stakingen in het zorg- en leerlingenvervoer, die begin vorige week door FNV zijn aangekondigd. 

Dat schrijven de twee bewindvoerders in een korte mededeling aan de Groningse gemeenteraad. FNV heeft voor vrijdag 17 en zaterdag 18 februari opnieuw stakingen aangekondigd in het zorgvervoer, omdat ze nog niet tevreden zijn over de nieuwe cao. “Hier zullen inwoners van de gemeente Groningen wederom hinder van ondervinden”, zeggen de twee wethouders daarover.

Aanvullende eisen

Eind vorig jaar bereikten Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en vakbond CNV een akkoord over een nieuwe cao. Deze ligt momenteel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werk om algemeen bindend verklaard te worden. “FNV stelt echter nog aanvullende eisen, die naar alle waarschijnlijkheid niet worden gehonoreerd. De stakingen zullen naar verwachting dan ook voortduren. Helaas treffen de stakingen weer onze meest kwetsbare inwoners”, aldus Bloemhoff en Jongman.

Beperken van rituitval

Net als bij de vorige stakingen wordt het leerlingenvervoer (vrijdag) en prioriteitsritten (beide dagen) wel uitgevoerd, zo stellen beide bewindvoerders de Groningse gemeenteraad gerust. “Andere planbare ritten worden alleen uitgevoerd als er voldoende personele capaciteit beschikbaar is. Bij het boeken van ritten wordt daarom overleg gevoerd met de reiziger of de reis op een andere tijd of dag kan worden uitgevoerd. Hiermee wordt bijgedragen aan het beperken van de rituitval”, zo besluiten de twee wethouders.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.