FNV-demonstratie
Cao-afspraken

Chauffeurs zorgvervoer staken weer, werkgevers noemen het zinloos

Demonstrerende FNV-leden. Foto ter illustratie.Foto: Sander van Vliet

Chauffeurs uit het zorg- en leerlingenvervoer staken vrijdag en zaterdag omdat ze betere cao-afspraken eisen. Vakbond CNV sloot eerder een akkoord met de werkgevers, maar de FNV noemt dat “een zeer matige cao”. Daarom heeft die bond opgeroepen nogmaals het werk neer te leggen. Werkgevers noemen de actie zinloos.

Van het leerlingenvervoer maken kinderen gebruik met bijvoorbeeld autisme of ADHD, die op het speciaal onderwijs zitten. Leerlingen keerden zich woensdag tegen de staking, die inmiddels de zoveelste is. Zorgvervoer is er voor allerlei mensen die niet de mogelijkheid hebben zichzelf anderszins te verplaatsen, zoals ouderen, of zieken die voor een afspraak naar het ziekenhuis moeten. Een van de twee stakingsdagen valt op een zaterdag, volgens FNV om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de passagiers.

Zinloos

Werkgeversorganisatie KNV Zorgvervoer en Taxi heeft de staking van deze vrijdag en zaterdag eerder al “zinloos” genoemd. De cao die met CNV werd gesloten wordt binnenkort algemeen bindend verklaard. FNV zegt echter dat werkgevers niet hoeven te rekenen op “arbeidsrust” zolang de vakbond wordt “genegeerd”.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP

1 reactie op “Chauffeurs zorgvervoer staken weer, werkgevers noemen het zinloos”

willem j brouwer|17.02.23|15:13

Werkgevers moeten minder hun eigen zakken vullen en meer salaris aan chauffeurs betalen,