Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Aanbesteding

Drie vervoerders mogen doelgroepenvervoer Oosterschelderegio uitvoeren

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie.Foto: iStock / Martin Bowra

Citax Tiel, Taxi De Vlieger en Taxicentrale Witteveen worden vanaf 1 augustus 2024 verantwoordelijk voor de uitvoering van het doelgoepenvervoer in de Oosterschelderegio. Dat laat Samenwerkingsverband Welzijn Oosterschelderegio (SWVO), die als opdrachtgever fungeert, weten via TenderNet.

De opdracht betreft het vervoer van en naar de gemeenten in de Oosterschelderegio en de provincie Zeeland. Zij organiseren samen het doelgroepenvervoer en laten deze aansturen door de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland. “Binnen het systeem is op dit moment in ieder geval vervoer voorzien voor de reizigersgroepen Wmo, Wmo-begeleiding, Flextaxi-reizigers, leerlingen en cliënten vanuit de Jeugdwet”, zo staat er te lezen in het Programma van Eisen. “Mogelijk worden gedurende de uitvoering nog andere reizigersgroepen toegevoegd aan het vervoersysteem.”

Drie percelen

De opdracht is opgesplitst in drie percelen: Basepoint Goes, Basepoint Zierikzee en Basepoint Tholen. Citax Tiel wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van het doelgroepenvervoer in Goes, Taxi De Vlieger in Zierikzee en Taxicentrale Witteveen in Tholen. De looptijd van het contract start op 1 augustus 2024 en loopt door tot tenminste 31 juli 2029, met een optie tot verlenging.

Tijdens de gunning is vooral gekeken naar prijs en kwaliteit. Capaciteit en duurzaamheid vormden een van de belangrijkste gunningscriteria. Capaciteit woog voor 40 procent mee in de beoordeling, duurzaamheid voor 20 procent en de prijs eveneens voor 40 procent. De overeenkomst werd op 17 februari 2023 gesloten.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Drie vervoerders mogen doelgroepenvervoer Oosterschelderegio uitvoeren”

Sjeng|25.03.23|20:14

Hebben ze chauffeurs ,ben benieuwd ..