Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Collegebesluit

Gemeente Eemnes wil gymvervoer per touringcar op termijn stopzetten

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Eemnes wil het gymvervoer per touringcar voor leerlingen van de Zuidwend en Mariaschool, binnen drie jaar stopzetten. Dat meldt het college aan de gemeenteraad in de besluitenlijst. 

De leerlingen van de betreffende school worden per touringcar naar het Huis van Eemnes gebracht, waar ze gymles krijgen. Op 4 november 2019 werd door de gemeenteraad echter de motie “vervoer bewegingsonderwijs” aangenomen.

Met het aannemen van deze motie heeft het college de opdracht gekregen om, samen in overleg met de scholen, te komen tot een structurele en duurzame oplossing voor het vervoer van de betreffende leerlingen. De afgelopen jaren hebben dan ook diverse overleggen plaatsgevonden, waarin meerdere mogelijke oplossingsrichtingen zijn onderzocht. “Het blijkt echter dat het niet mogelijk is een oplossing naar ieders tevredenheid voor het vervoer te vinden”, zegt het college daarover.

Keuze

Er moest een keuze worden gemaakt tussen het structureel voortzetten of het beëindigen van het gymvervoer per touringcar. Het gemeentebestuur heeft inmiddels de knoop doorgehakt en besloten dit type vervoer binnen drie jaar stop te zetten, maar eerder is ook een optie.

Of het eerder stopzetten van het gymvervoer per touringcar mogelijk is, hangt onder meer af van de datum waarop de herinrichting van de Veldweg – Laarderweg is voltooid. Het college vraagt de gemeenteraad dan ook deze wandel/fietsroute van locatie Vierkantje bosje naar het Huis van Eemnes bij de herinrichting te betrekken en de financiële consequenties van 33.560 euro per schooljaar in de begroting voor 2024 te verwerken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Eemnes wil gymvervoer per touringcar op termijn stopzetten | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Collegebesluit

Gemeente Eemnes wil gymvervoer per touringcar op termijn stopzetten

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Eemnes wil het gymvervoer per touringcar voor leerlingen van de Zuidwend en Mariaschool, binnen drie jaar stopzetten. Dat meldt het college aan de gemeenteraad in de besluitenlijst. 

De leerlingen van de betreffende school worden per touringcar naar het Huis van Eemnes gebracht, waar ze gymles krijgen. Op 4 november 2019 werd door de gemeenteraad echter de motie “vervoer bewegingsonderwijs” aangenomen.

Met het aannemen van deze motie heeft het college de opdracht gekregen om, samen in overleg met de scholen, te komen tot een structurele en duurzame oplossing voor het vervoer van de betreffende leerlingen. De afgelopen jaren hebben dan ook diverse overleggen plaatsgevonden, waarin meerdere mogelijke oplossingsrichtingen zijn onderzocht. “Het blijkt echter dat het niet mogelijk is een oplossing naar ieders tevredenheid voor het vervoer te vinden”, zegt het college daarover.

Keuze

Er moest een keuze worden gemaakt tussen het structureel voortzetten of het beëindigen van het gymvervoer per touringcar. Het gemeentebestuur heeft inmiddels de knoop doorgehakt en besloten dit type vervoer binnen drie jaar stop te zetten, maar eerder is ook een optie.

Of het eerder stopzetten van het gymvervoer per touringcar mogelijk is, hangt onder meer af van de datum waarop de herinrichting van de Veldweg – Laarderweg is voltooid. Het college vraagt de gemeenteraad dan ook deze wandel/fietsroute van locatie Vierkantje bosje naar het Huis van Eemnes bij de herinrichting te betrekken en de financiële consequenties van 33.560 euro per schooljaar in de begroting voor 2024 te verwerken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.